Crna Gora da sledi primer Srbije

Izvor: B92, 14.Dec.2012, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crna Gora da sledi primer Srbije"

Podgorica -- Crnogorska opozicija i deo NVO pozdravljaju akciju državnih organa Srbije protiv korupcije i organizovanog kriminala i traže da i Crna Gora krene istim putem.

Podgorički listovi "Dan" i "Vijesti" i nedeljnik "Monitior", koji odavno imaju praktično isti medijski pristup političkim i opštim prilikama u Crnoj Gori, nakon privođenja biznismena Miroslava Miškovića i još sedam osoba u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navode imena biznismena u Crnoj Gori, koje bi, prema njihovim stavovima, trebalo suočiti sa organima pravosuđa.

"Predstavnici opozicije i NVO sektora slažu se u oceni da u Crnoj Gori ima 'Miškovića' koji moraju da odgovaraju za krivicna dela koja su počinili", objavio je danas list "Dan".

Kao "crnogorski tajkuni" pominju se Zoran Bećirović, Aco Đukanović, Veselin Barović i Dragan Brković, a u priči o korupciji i kriminalu navode se i imena nekih državnih funkcionera.

Čelnici opozicije, predsednici Nove srpske demokratije i Pokreta za promene Andrija Mandić i Neboša Medojević, međutim, ističu da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala u Crnoj Gori nemoguća sa sadašnjom vlašću.

Medojević je i ovih dana ponovio svoju raniju tvrdnju da je glavna prepreka za borbu protiv korupocije i kriminala "porodica Đukanović".

Podgorička nevladina organziacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora saopštila je da je u poslednjih pet godina državnom tužilaštvu Crne Gore predala blizu 500 krivičnih prijava zbog zloupotrebe službenog položaja, korupcije i organizovanog kriminala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.