Brazil: Otmičar se predao, talac slobodan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2014, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil: Otmičar se predao, talac slobodan

Posle višečasovnih pregovora, otmičar radnika hotela u Braziliji predao se policiji, javile su agencije. Tamošnje vlasti saopštile su da je napadač Žak Suza de Santos (Jac Souza) iz savezne države Tokantins, koji je u hotelu "Sveti Petar" boravio od subote, preneo je AP.

Otmičar je pretio da će aktivirati eksploziv na prsluku koji je obukao otetom šefu kurirske službe u hotelu. Talac nije povređen, prenose agencije. Ispostavilo se da je pištolj kojim je otmičar pretio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bio igračka a kako je saopštio predstavnik politike Paulu Enrike di Almeida, eksperti proveravaju da li je prsluk zaista bio napunjen eksplozivom.

Policija, takođe, namerava da proveri psihičko zdravlje prestupnika. De Santos je preteći smrću taocu, iznosio nejasne zahteve - od sprovođenja političke reforme u Brazilu radi borbe protiv korupcije, do udovoljavanja zahtevu Italije za ekstradicijom Čežara Batiste, kog u Rimu terete za ekstremizam i ubistva, ali je u Brazilu oslobođen odgovornosti i slobodno živi.

Prethodno je policija evakuisala 300 gostiju i članova personala iz hotela u centru glavnog grada Brazila, a jedinice policije i vatrogasaca opkolile su zgradu.

Lokalna TV pokazala je kadrove na kojima na terasi 13. sprata otmičar sa pištoljem u ruci preti otetom radniku hotela, kojem je stavio lisice, navodi američka novinska agencija. Posle sedam sati, njih dvojica podigli su ruke uvis u znak predaje, a hotelski radnik nije više na sebi imao prsluk.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.