Austrijanci se razoružavaju

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2010, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci se ''razoružavaju''

Otkada je, pre 13 godina, stupio na snagu pooštreni zakon o oružju, koji zahteva ispit pouzdanosti vlasnika dozvole, neprestano se smanjuje broj dozvola za posedovanje oružja.

Novi podaci Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije pokazuju najniži do sada broj dozvola za posedovanje oružja.

Broj dozvola za nošenje oružja opao je sa 114.568, koliko je bilo 1998. na sadašnjih 83.032. U istom periodu smanjen je i broj dozvola za posedovanje oružja, koji omogućava >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << posedovanje oružja i municije u kući, sa 244.060 na 157.619.

Najveći broj dozvola za posedovanje oružja ima u pokrajini Donjoj Austriji, gde postoji oko 40.000 važećih dozvola za posedovanje, kao i 22.000 dozvola za nošenje oružja.

Kada je reč o Beču, pravo na nošenje oružja ima 13.000 ljudi.

Prema aktuelnom zakonu, svaki nosilac dozvole, kako za nošenje, tako i posedovanje naoružanja, mora proći psihološki test, koji je, kako se ispostavilo, glavna prepreka na putu do oružja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.