Asad: Divim se potezima Rusije

Izvor: B92, 12.Mar.2014, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Divim se potezima Rusije

Damask -- Predsednik Sirije Bašar el-Asad, čiji se režim oslanja na podršku Rusije, odao priznanje Moskvi što je uspostavila balans u međunarodnim odnosima, javlja AFP.

"Rusija je ponovo uspostavila ravnotežu u međunarodnim odnosima, nakon mnogih godina hegemonije Sjedinjenih Američkih Država", prenela je sirijska novinska agencija SANA izjavu Asada u susretu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa ruskom parlamentarnom delegacijom.

On je rekao da je uloga Moskve "suštinska i ključna" i izrazio "divljenje sirijskog naroda ruskim stavovima", preneo je AFP.

Asad je optužio SAD i druge zapadne vlade da "deluju na destabilizovanju zemalja čije se politike ne podudaraju s njenom".

Rusija je jedan od glavnih saveznika Asadove vlade, navodi AFP, dodajući da joj "obezbeđuje diplomatsko pokriće i nastavlja da isporučuje oružje dok njena borba protiv pobunjenika ulazi u četvrtu godinu", navodi francuska agencija.

SANA je prenela da je ruska delegacija informisala Asada da je on primljen u Rusku akademiju nauka zbog jačanja sirijsko-ruskih odnosa.

Od izbijanja sukoba u Siriji, 2011. godine, u toj zemlji je poginulo više od 140.000 ljudi, navodi francuska agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asad: Rusija uspostavila ravnotežu na svetskoj sceni

Izvor: Blic, 12.Mar.2014

Sirijski predsednik Bašar al-Asad čiji se režim oslanja na ključnu podršku Rusije, odao je danas priznanje Moskvi što je uspostavila balans u međunarodnim odnosima, preneo je AFP...- Rusija je ponovo uspostavila ravnotežu u međunarodnim odnosima, nakon mnogih godina hegemonije Sjedinjenih Američkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.