Izvor: B92, 06.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Alkaida oblikovana u BiH"

Vašington -- Džon Šindler, autor knjige o terorizmu, smatra da je Alkaida oblikovana kao moderna teroristička organizacija tokom rata u BiH.

U intervjuu za mrežu Si-En-En Šindler tvrdi da je članove Alkaide u BiH pozvala tadašnja vlast, kao i da su u BiH od 1992. do 1995. imali kampove za obuku.

Šindler tvrdi je Osama bin Laden eksploatisao rat u BiH za svoje vlastite ciljeve, kao i zabrinjavajući nivo podrške američke vlade mudžahedinima u BiH.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, u knjizi se govori i kako je Klintonova administracija, u saradnji sa Iranom, tajno snabdevala bosanske mudžahedine, uključujući Alkaidu, milionima dolara u oružju i opremi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.