Al-Hašemi u odsustvu osudjen na smrt

Izvor: NaDlanu.com, 09.Sep.2012, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al-Hašemi u odsustvu osudjen na smrt

BAGDAD, 9. septembra 2012. (Beta-AFP) - Potpredsednik Iraka Tarik al-Hašemi u nedelju je u odsustvu zbog ubistva dve osobe osudjen na smrt vešanjem, saopšsto je sud u Bagdadu.

BAGDAD, 9. septembra 2012. (Beta-AFP) - Potpredsednik Iraka Tarik al-Hašemi u nedelju je u odsustvu zbog ubistva dve osobe osudjen na smrt vešanjem, saopšsto je sud u Bagdadu.Al-Hašemi, koji se od aprila nalazi u egzilu u Turskoj, osudjen je za ubistvo jedne žene advokata i generala Taliba Belašima. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << smrt je danas osudjen i njegov lični sekretar Ahmed Kvahtan."Dokazi koji su predočeni sudu protiv Tarika al-Hašemija i njegovog sekretara Ahmeda Kvahtana dovoljni su da oni budu osudjeni za dva ubistva", navodi se u obrazloženju presude, koju je pročitao predsednik suda."Sud ih osudjuje na smrt vešanjem", rekao je on.Tarek al-Hašemi je u od aprila ove godine u egzilu u Turskoj, koja odbija da ga izruči.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.