Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMNESTI UPOZORAVA Donalde, poštuj ljudska prava!

Organizacija Amnesti internešenel poručila je danas novoizabranom predsedniku Sjedinjenih američkih država (SAD) Donaldu Trampu da poštuje ljudska prava, kritikujući njegovu "otrovnu retoriku" koju je koristio tokom predizborne kampanje, prenosi AFP.

Generalni sekretar te organizacije Salil Šeti naveo je u saopštenju da je Tramp više puta zabrinuo snažnim uverenjima koja bi mogla da naruše poštovanje ljudskih prava u SAD.

"On bi morao da ih zaboravi i povinuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se obavezama SAD u poštovanju ljudskih prava i u zemlji i u inostranstvu", rekao je Šeti.

Izvršna direktorka Amnesti internešnl organizacije u SAD Margaret Hunag kritikovala je uznemirujuću i "otrovnu retoriku" Trampa u kampanji.

"Ta retorika ne može i ne sme da postane politika Vlade. Ksenofobija, seksizam i druge negativne osobine nemaju mesta u Vladi", zaključila je ona. Republikanski kandidat Donald Tramp jutros je pobedio na izborima za predsednika SAD.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amnesti i Reporteri bez granica upozorili Trampa

Izvor: B92, 09.Nov.2016

London -- Organizacija Amnesti internešenel poručila je novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu da poštuje ljudska prava, prenosi AFP...Osim toga, oni su kritikovali njegovu "otrovnu retoriku" koju je koristio tokom predizborne kampanje...Generalni sekretar te organizacije Salil Šeti naveo je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.