Zvezdo, napisala si istoriju na Marakani!

Izvor: Sportske.net, 02.Dec.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdo, napisala si istoriju na "Marakani"!

Zvezda jeste kao domaćin primila pet golova i to od Partizana na stadionu JNA!

Nikada na "Marakani" Zvezda nije primila pet golova. Danas je Borac ispisao novu istoriju.

Zanimljivo, kao domaćin Zvezda jeste jedan derbi izgubila sa 5:0, i to 1962. Iako je nonimalno bila domaćin, zbog toga što se gradila "Marakana", crveno-beli su Partizan "ugostili" na stadionu večitog rivala. Milan Galić je postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << het-trik, bio je to 31. derbi u istoriji, Partizan je slavio 5:0, a od sledeće sezone je Zvezda zaigrala na "Marakani".

Crveno-beli su u evropskim kupovima najteži poraz doživeli od Menhengladbaha 1977. kada su "Koltovi" slavili na "Marakani" sa 3:0, protiv Barse je bilo 2:4 i to 1982.

Ali, nikada nisu primili pet golova na svom stadionu.

U šampionatu ih je Željo krajem šezdesetih pobedio sa 4:1 na "Marakani", još nekoliko puta su primili četiri gola, ali ova današnja utakmica je prema statistici jedina od kada Zvezda igra na "Marakani", od 1963. na kojoj se mreža crveno-belih tresla pet puta!
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.