Zvezdino saopštenje: Kuda ide srpska košarka? VIDEO

Izvor: B92, 24.Jan.2022, 17:24

Zvezdino saopštenje: Kuda ide srpska košarka? VIDEO

Na utakmici 11.kola Triglav kadetske ženske lige došlo je do nemilog događaja.

Jedna igračica gostujućeg tima je pljunula košarkašicu u crveno-belom dresu i taj video je podelio klub sa Malog Kalemegdana.

Tim povodom KKŽ Crvena zvezda oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti.

"KKŽ Crvena zvezda ogorčen nakon jučerašnjih dešavanja na utakmici kadetske Triglav lige, Crvene zvezde i ŽKK ART Basket, primoran je da se na ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način obrati srpskoj košarkaškoj javnosti u Srbiji i postavi pitanje 'KUDA IDE SRPSKA KOŠARKA'?

Na pomenutoj utakmici kadetske lige koja je odigrana u nedelju u dvorani „Basket Siti“, igračica ekipe ŽKK ART Basket Milica Savić PLjUNULA JE igračicu Crvene zvezde Jovanu Jevtović u prisustvu sudija, gledalaca, roditelja i košarkašica. I tu svaka dalja priča staje!

Pljuvanje kao čin pokušaja poniženja jednog ljudskog bića, kao nešto što predstavlja odsustvo bilo kakvog sportskog duha (koje se vrlo retko dešava čak i u seniorskim okvirima), „izvela“ je DEVOJČICA OD 15 GODINA, a što je još poraznije, za nešto što je odsustvo kućnog i bilo kakvog drugog vaspitanja, koje je „donela“ iz kuće, kluba, sredine u kojoj je rasla, nije sankcionisana od strane sudija i delegata bilo kakvom kaznom!

Kada ovakvim scenama prisustvujemo na utakmicama ženske kadetske lige Srbije, onda je jedino moguće i logično pitanje za sve nas: KSS, ljude koji su odgovorni za stanje u našoj košarci, ljubitelje košarke, ljude koji vode klubovem da li smo svesni šta se u nedelju dogodilo, šta nam govori pokušaj jedne tinejdžerke od 15 godina da ponizi u svakom ljudskom (i bilo kakvom drugom smislu) svoju sportsku rivalku i vršnjakinju na terenu, i da li su utakmice devojčica i dečaka postale borba na život i smrt ?

KKŽ Crvena zvezda mts kao klub koji daje veliki broj reprezentativki u svim starosnim kategorijama, sa ogromnom tradicijom, NIKADA neće svoju decu i košarkašice učiti da su pobede, rezultat i trofeji važniji od nečijeg dostojanstva, sportskog obraza i poštovanja protivnika. Kako god se utakmica (a ne borba na život i smrt) završila. Ovu koja je odigrana u nedelju izgubila je srpska košarka na prvom mestu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.