Izvor: RTS, 09.Avg.2022, 20:53

Zvezdin put do elite ide preko Izraela

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife, nakon utakmica trećeg kola. Crveno-beli su rutinski prošli jermenski Pjunik, dok je Makabi jednako ubedljiv bio u okršaju sa Apolonom iz Nikozije.
Izabranici Dejana Stankovića u prvom duelu sa Pjunikom rešili su pitanje prolaska dalje jer su pobedili 5:0, da bi u Jerevanu samo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potvrdili prolaz.

Makabi je u Haifi savladao Apolon sa 4:0 pre šest dana i bilo je jasno i pre revanša da će ove dve ekipe igrati za plasman u elitno takmičenje, iako su se Kiprani potrudili da ih dobrano "preznoje".
"Zeleni" su aktuelni šampiona Izraela i 14 puta do sada su osvajali nacionalnu titulu. Imaju još šest trofeja u izraelskom Kupu, pet u Toto kupu, a četiri u domaćem Superkupu.
Igraju na stadionu "Sami Ofer", kapaciteta nešto više od 30.000 mesta, koja će izvesno biti ispunjena jer navijačka grupa Haife važi za jednu od najkompaktnijih u zemlji, pa se očekuje paklena atmosfera.
Prvi meč dve ekipe na programu je sledeće sedmice, a domaćin će biti Makabi, dok će revanš utakmica biti igrana na stadionu "Rajko Mitić".
Poraženi iz dvomeča igraće u grupnoj fazi Ligi Evrope, što znači da je srpski šampion već obezbedio evropsko takmičenje ove sezone.
Plasman u plej-of obezbedili su još Bodo Glimt, koji je izbacio litvanski Žalgiris, odnosno Viktorija Plzenj, koja je bila bolja od moldavskog Šerifa.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAR saveznik Crvene zvezde, Kanga iz penala i Pavkov zakazali megdan sa Makabijem za mesto u Ligi šampiona

Izvor: Danas, 09.Avg.2022

Rutinskih 0:2 u Jerevanu bilo je po meri fudbalerima Crvene zvezde u revanšu trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona. Crveno-beli su savladali Pjunik i u revanšu i sa ukupnih 7:0 zakazali su megdan sa Makabijem iz Haife u plej-ofu za mesto u najelitnijem klupskom takmičenju. Kanga iz...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.