Zvezda pobedila FMP u prvom kolu plej-ofa

Izvor: RTS, 01.Maj.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pobedila FMP u prvom kolu plej-ofa

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu FMP sa 72:69 (20:8, 17:22, 14:23, 21:16) u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbije.

U finale će se plasirati tim koji prvi zabeleži tri pobede. Najefikasniji u pobedničkom timu, sa po 17 poena bili su Elmedin Kikanović i Marko Marinović, koji je postigao pobedonosni koš za Zvezdu u poslednjim sekundama meča.

FMP su predvodili Predrag Samardžiski sa 17 i Nemanja Protić sa 15 poena.

Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je silovito počela i povela sa 14:0, a onda i sa 18:2, pre svega zahvaljujući Andreu Ovensu i Kikanoviću.

Tim iz Železnika završio je deonicu serijom od 6:0, a inicijativu je zadržao i u drugoj četvrtini, kada je, predvođen Samardžijskim, dolaze na poen zaostatka. Zvezda je, međutim, postigla sledećih sedam poena za prednost od 37:28 na poluvremenu.

FMP je u trećoj četvrtini igrao dobro pod košem, a posle trojke Filipa Čovića prvi put je poveo na utakmici - 45:44, posle čega su se timovi smenjivali u vođstvu.

Posle serije promašaja u posleđnoj četvrtini, FMP je trojkama Nemanje Protića i Mladena Jeremića došla do devet poena "viška" 67:58. Zvezda je uzvratila serijom od 8:0 i prišla na poen prednosti, a onda je Marinović postigao trojku. Kada je bilo 69:69, Marinović je postigao koš uz dodatno bacanje za 72:69.

"Crveno-beli" su napravili brz faul, ali je Čović 3,7 sekundi pre kraja promašio oba bacanja.

Sledeća utakmica u seriji igra se u nedelju od 18 sati u Železniku.

U drugom polufinalu, Partizan vodi protiv Hemofarma sa 1:0 u seriji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.