Izvor: RTS, 13.Okt.2020, 21:16

Zvezda nije uspela, Žalgiris slavio u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa sa 69:75 u meču trećeg kola Evrolige. Ovo je crveno-belima drugi poraz ove sezone, dok je litvanska ekipa zabeležila i treću pobedu, sve tri u gostima.
Pravi takmičarski meč dve ekipe. Obradović je relativno dugo tražio još nekog raspoloženog za šut, osim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proverene kombinacije sa Lojdom. Početkom treće četvrtine to je bio Davidovac i doneo mir u ekipu, koja je uspela da preokrene od minus devet. Solidan je bio i Volden. Međutim, šest minuta bez koša Crvene zvezde u poslednjoj četvrtini donela su pobedu Žalgirisu.

Ekipe su u serijama pogađale, i nijedna nije uspela da sačuva stečenu prednost, pa je prvi period završen nerešenim rezultatom. U nastavku Žalgiris je bio bolji. Zvezda je previše šutirala sa distance, a loše branila pik-and-rol pa je do poluvremena protivnik upeo da stekne plus od šest poena.
Na startu trećeg perioda razigrao se Davidovac. Gotovo sam je istopio plus devet protivnika. Potom mu se pridružio Volden, pa su crveno-beli uspeli da povedu. Do kraja perioda rezultatska klackalica i nijedna ekipa nije uspela da napravi prednost veću od dva poena. Žalgiris je u odlučujućim momentima kada je Zvezda imala priliku da se odlepi uspeo da pogodi tri trojke i tako zaustavi nalet crveno-belih.
Poslednja četvrtina donela je post crveno-belih, sve što su pokušali promašili su i tako šest minuta. Do finiša susreta jedine poene postigao je Lojd sa linije slobodnih bacanja - dva. Dobra odbrana nije dozvolila protivniku da ranije reši meč, pa je Crvena zvezda koliko-toliko uspela da drži priključak.

Serijom od 5:0 Zvezda je uspela da priđe na dva poena zaostatka. Pri 67:69 ušlo se u poslednji minut. Žalgiris sa dva iskorišćena slobodna bacanja uspeva da se ode na plus četiri. Do kraja meča gosti su uspeli da održe i uvećaju prednost - 75:69.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lekavičijus sa 16 poena, dok je Lovernj zabeležio 12. Kod Zvezde, Lojd je postigao 19, a Davidovac i Volden po 11.
U narednom kolu Zvezda gostuje kod Asvela, taj meč je pod znakom pitanja jer je tim iz Liona ima porblema sa koronavirusom, a njihov večerašnji meč protiv Panatinaikosa je odložen.
Žalgiris u četvrtom kolu dočekuje Efes.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović: Nisam srećan

Izvor: B92, 13.Okt.2020

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izneo je utiske posle poraza od Žalgirisa...Litvanski velikan slavio je u Beogradu 75:69 u 3. kolu Evrolige i naneo crveno-belima drugi poraz u sezoni...Obradović je pokušao da pronađe razloge poraza...."Moramo da kažemo da je Žalgiris zaslužio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.