Zvezda i Spartaks bez golova u Rigi

Izvor: RTS, 11.Jul.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda i Spartaks bez golova u Rigi

Fudbaleri Crvene zvezde i Spartaksa odigrali su meč bez golova u Rigi u okviru meča prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš na stadionu „Rajko Mitić“ igra se 17. jula.
Šampion Srbije imao je potpunu inicijativu na meču, ali uprkos par prilika, nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uspeli da zatresu mrežu Letonaca.

U nešto izmenjenom sastavu i samo par dana nakon priprema u Austriji, Crvena zvezda nije briljirala, pa se na stadionu u Rigi nije gledao preterano tečan, dinamičan i zanimljiv fudbal.
Uz pomenutu činjenicu o sastavu, meč je u 18. minutu završio Stoiljković, koji je zbog povrede napustio teren.
Zvezda je u prvom delu bila opasnija po gol protivnika, ali šanse nisu iskoristili Ben, Pavkov i Radonjić u dva navrata iz slobodnog udarca.
U drugom delu igre izdvaja se samo jedna opasnost po gol Spartaksa, kada je Pavkov šutirao, a golman Spartaksa odbranio taj udarac.
U finišu meča Zvezda je strepela za svoj gol, koji su u dva navrata mogli da postignu igrači Spartaksa.
Agire, nakon velike greške Babića, nije uspeo u situaciji jedan na jedan da savlada Borjana, dok ubrzo nakon toga tim iz Jurmale nije uspeo da postigne gol ni iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora.
Revanš meča igra se na stadionu „Rajko Mitić“ 17. jula. 
Ovako je protekao meč:
19.52 – Kraj meča, Spartaks – Zvezda 0:0.
19.45 – Najbolju šansu na meču propušta Agire, koji je izašao sam pred Borjana nakon greške Babića, ali Zvezdin golman je odbranio udarac.
19.28 – Nova šansa za Pavkova, Ben je centrirao ka napadaču Zvezde, koji nije najbolje zahvatio loptu, pa je golman Spartaksa odbranio udarac.
19.05 – Nastavljen je meč, Ebisiolio je druga Zvezdina izmena, a na teren ulazi umesto Milića.
18.49 – Završeno je prvo poluvreme, bez golova u prvih 45 minuta.
18.44 – Neverovatan promašaj Pavkova u 42. minutu. Velika greška odbrane Spartaksa, nakon koje se Pavkov sam nalazi u šesnaestercu protivnika, ali šalje loptu pored gola.
18.40 – Radonjić sa identičnog mesta kao u 30. minutu, ponovo iz slobodnog udarca, ovoga puta šalje loptu malo pored druge stative.
18.34 – Najbolju priliku za Zvezdu na meču do sada propušta Ben u 32. minutu. Milić je otvorio kontru, Ben pronašao Radonjića, koji vraća loptu Benu, a on sa penala iz prve šutira preko gola. 
18.30 – Radonjić iz prekida upućuje dobar udarac, ali lopta ide pored gola.
18.27 – Zvezda je sve češće pred golom Spartaksa, ali nema završnog udarca, dva puta se u nešto opasnijoj situaciji nalazio Pavkov, ali nije odbrana Spartaksa imala problema.
18.20 – Prva izmena u Zvezdi, Stoiljković ne može da nastavi meč zbog povrede, umesto njega od 18. minuta na terenu je Pavkov.
18.00 – Počela je utakmica.
17.55 – Meč, koji uskoro počinje, igra se na stadionu Skonta u Rigi, a glavni sudija meča je Balakin iz Ukrajine.
17.15 – Poznati su sastavi timova za današnji meč.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zvezda sa jednim debitantom! (SASTAVI)

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2018

Šampion Srbije kreće u pohod na grupnu fazu Lige šampiona duelom sa Spartaksom u Rigi. Vladan Milojević u startnu postavu uvrstio samo jednog debitanta...Fudbaleri Crvene zvezde večeras igraju prvu utakmicu u novoj sezoni. Na startu kvalifikacija za Ligu šampiona crveno-beli gostuju Spartaksu u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.