Izvor: Blic, 12.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda bez prava na kiks

Zvezda bez prava na kiks

BEOGRAD - Sve primedbe trenera Miroslava Nikolića vezane za odnos igrača prema crveno-belom dresu su na mestu, stoga imamo veliku obavezu da večeras protiv Zdravlja, konačno, pokažemo prave vrednosti - najavljuje prvenstvenu utakmicu 10. kola YUBA lige u 'Pioniru' (20.30 sati) Milutin Aleksić, koji će zbog zdravstvenih problema visokih igrača Đaletića i Nedića morati da se prilagodi u ulozi 'četvorke'. - Istina, to nije pozicija na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam navikao da igram, ali kolektiv uvek mora biti ispred pojedinca. Zdravlje ima iskusan sastav, igraju timski i ubeđen sam da će to biti još jedan neizvestan duel. Najveću pažnju moramo da obratimo na Slobodana Mitića, ali ni ostale ne smemo da zapostavimo. Ovog puta nemamo pravo na grešku. Trener Miroslav Nikolić još jednom upozorava na dug koji Crvena zvezda ima prema najprivrženijim navijačima u ovoj košarkaškoj sezoni.

- 'Delijama' mnogo dugujemo i ovog puta ne smemo da ih izneverimo. Oni su do sada uradili mnogo više od svih nas. Momcima uporno objašnjavam da je najbitniji pristup odbrani, igraćemo na mali broj poena. Bio bih zadovoljan da mi postignemo 75, a Zdravlje, recimo, 74 koša - kaže Nikolić.

Ulaz u dvoranu i ovog puta je slobodan, stoga se očekuje da će akteri igrati pred prepunim 'Pionirom'. Posle meča sa Zdravljem, crveno-beli se okreću četvrtfinalu Kupa Srbije i gostovanju u Subotici. D. J. B. Moris: Vreme je za pobedu

Ajzea Moris Treći, Zvezdin Amerikanac, posle proslavljenih božićnih praznika u SAD, na treninzima je već ušao u Nikolićevu 'mašinu'. Na pitanje da li u meču protiv Zdravlja očekuje veću minutažu, zimogrožljivi centar (ne skida kapu ni u zatvorenom prostoru) uzdržano odgovara:

- Ne znam... Jednostavno, dok igram, ne razmišljam mnogo o tome. Kada sam na parketu, uvek nastojim da pružim maksimum. Mnogo je bitnije da Crvena zvezda krene da pobeđuje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.