Izvor: Piplmetar.rs, 08.Mar.2024, 03:30

„Zmaj“ spržio „orla“

U velikom derbiju portugalskog fudbala Porto je na svom „Dragau“ deklasirao Benfiku sa 5:0 u meču 24. kola Primere.
„Zmajevi“ su večeras potpuno nadigrali aktuelnog prvaka zemlje i još uvek mogu da se nadaju osvajanju šampinske titule, iako imaju sedam bodova manje od lidera Sportinga i „-6“ u odnosu na Benfiku na 10 kola pre kraja.
U prvom poluvremenu blistao je Galeno. Levo krilo domaćina postiglo je pogodak u 20. minutu nakon što je ostao potpuno sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u kaznenom prostoru rivala i rutinskipogodio mrežu.
Isti igrač postigao je i drugi pogodak u 44. minutu, a gol mu je namestio snalažljivi napadač Evanilson.
Posle 10 minuta igre u nastavku bilo je 3:0. Ovog puta Galeno je bio asistent, a Vendel doneo novu radost domaćinu.
Teško je nemoć Benfike pala kapitenu gostiju Otamendiju koji je divljački startovao nakon časa igre i dobio crveni karton.
Brojčanu prednost Porto je iskoristio do kraja i postigao još dva pogotka. Do pet su brojali Pepeu 75. i Dani Namao u samom finišu meča.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.