Zlatno doba srpske atletike

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 22:55

Zlatno doba srpske atletike

Atletski dvoranski miting u Beogradu obara rekorde i postavlja nove standarde!

Belgrade Indoor Meeting potvrđuje globalni status srpske atletike.

Sport kao esencija zdravog društva je naša identifikacija sa velikim atletizmom, a konkurentnost i želja da budemo najbolji su konstanta.

Srpska atletika nastavlja da raste, da se gradi do najvećih planetarnih visina, kako rezultatski tako i organizaciono. Dokaz je upravo završeni svetski Međunarodni atletski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miting deveti po redu.

Belgrade Indoor Meeting održan je u Atletskoj dvorani u Beogradu, nalazi se na listi svetske serije mitinga i ima srebrni status.

Tradicija je nastavljena, i ovaj put na Belgrade Indoor Meetingu u organizaciji Srpskog atletskog saveza gledali smo i neke od najvećih zvezda današnjice, a najveći od njih bio je poznati bacač kugle sa Novog Zelanda Tom Volš, dvostruki svetski šampion u bacanju kugle u dvorani (2016. i 2018.) i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu 2022.

Deveti međunarodni atletski miting u srpskoj prestonici okupio je ukupno 160 atletičara iz 44 zemlje sveta. Ceo događaj prenošen je uživo na Radio Televiziji Srbije (RTS), kao i preko live stream-a evropske atletike.

Pravi praznik za sve ljubitelje atletike priredile su dame u skoku udalj, gde smo na zaletištu imali aktuelnu vicešampionku Evrope u dvorani, Larisu Lapićino iz Italije i mladu srpsku reprezentativku Milicu Gardašević koju ćemo gledati I na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Rekord mitinga postavila je Tsige Duguma iz Etiopije u trci na 800 m – 1:59,66.

Rekord mitinga u trci na 60 m postavio je Emmanuel Matadi iz Liberije - 6:54.

Rekord mitinga postavila je Andrea Miklos iz Rumunije na 400 m – 51.86.

Izjednačen rekord mitinga istrčala je Greta Kerekes iz Mađarske na 60 m prepone - 8.02.

Mesud Pezer postavio je novi nacionalni rekord Bosne I Hercegovine u bacanju kugle – 21.42

Aldin Ćatović istrčao je novi nacionalni rekord za mladje juniore u trci na 1500 m – 3:50,82.

Aleksa Kijanović izjednačio je državni rekord na 60 m - 6.66.

Tri najbolja rezultata ovog takmičenja nagrađena su od sponzora novnačim iznosima: prvo mesto 2500 evra Superbet, 1500 evra Transfera i 1000 evra Comtrade.

U bacanju kugle videli smo pravi sudar asova. Najbolji rezultat ostvario je Tom Volš koji je postavio novi rekord mitinga – 21.91 m.

1. Tom Walsh 1235

2. Mesud Pezer 1206

3. Filip Mihaljevic 1191

3.Tsige Duguma 1191



"Sa velikim ponosom i zadovoljstvom moram istaći da smo održali još jedan veliki atletski sportski događaj u našoj Atletskoj dvorani koja je jedinstvena na Balkanu. Asovi “kraljice sportova” pokazali su svoje umeće i zasluženo stigli do naslova šampiona. Imali smo četiri rekorda mitinga I oborena tri nacionalna rekorda"
, rekao je direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.