ZASLUŽENO PRIZNANJE: Hjuit postaje član KUĆE SLAVNIH!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 10:49

ZASLUŽENO PRIZNANJE: Hjuit postaje član KUĆE SLAVNIH!

Bivši broj 1.

Australijanski teniser, nekadašnji broj 1 na ATP listi Lejton Hjuit dobio je veliko priznanje. On je, naime, postao član teniske Kuće Slavnih  u Njuportu, saopštio je ITF.

Bivši broj jedan i šampion Vimbldona iz 2002. godine biti i zvanično promovisan u julu mesecu.

Zajedno sa njim biće počastvovani i Džudi Dalton i Keri Melvil Rid.

Hjuit, koji je trenutno selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dejvis kup tima Australije rekao je da je za njega ovo ogromno priznanje.

- Izuzetno sam počastvovan što ću postati član Teniske kuće slavnih. Kada se takmičite, koncentrisani ste na trening i rezultate tokom nedelje ili godine, ne gledate na stvari poput ove. Kada se sve to sabere i dođete do toga da vas kandiduju, osećate ogromno priznanje vas kao igrača, tako da sam jako počastvovan - kaže Hjuit.

Lejton je na vrhu ATP liste proveo 80 nedelja, u karijeri je osvojio 30 singl titula, među kojima i US Open 2001.

- U Kući slavnih su svi oni kojima sam se divio tokom karijere, posebno ljudi kao što su Toni Rouč, Džon Njujomb i Rod Lejver, ali i mnogi drugi. Svi oni su me motivisali i biti uz njih deo teniske istorije je neverovatna čast - dodao je Hjuit.

Lejton Hjuit je poslednji grend slem meč odigrao 2016. na Australijan openu. Poslednju titulu u karijeri osvojio je baš na travi u Njuportu 2014. godine.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Agustina Gandolfo, devojka Lautara Martineza
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.