Vukoičić: Ponosan sam na igrače

Izvor: B92, 10.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukoičić: "Ponosan sam na igrače"



Trener FMP-a Vlada Vukoičić bio je zadovoljan posle pobede nad Crvenom zvezdom u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

FMP je Zvezdu dobio rezultatom 93:79, posle dobre igre i kontrole nad rezultatom tokom celog meča.

"Ponosan sam, ne samo zbog načina na koji smo igrali, već i kako smo pobedili. Imali smo punu kontrolu utakmice 30 do 35 minuta, sve osim kraja prve četvrtine i kraja utakmice. Taj drugi pad i nije bio toliko bitan, zbog velike razlike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i tu im ne zameram puno".

Vukoičić ukazuje na to da u turnirskom sistemu igre svaki meč mora da se igra punom snagom.

"Ovo je turnirski tip takmičenja, nismo imali prava na grešku, ni puno vremena da se spremimo a ulog je za nas veliki. Odigrali smo onako kako je bilo planirano i kako smo se dogovorili. Isprovocirali smo šut spolja protivnika koji je čini mi se u prvom poluvremenu bio 19-4, i to je bio ključ naše pobede uz kontre i lagane poene koje smo postizali posle tih promašaja".

Vukoičić je prokomentarisao i isključenje prvog Zvezdinog strelca ove sezone Milana Gurovića.

"Isključenje Gurovića nam je svakako pomoglo. Čestitam mojim mocima plasman u finale", rekao je Vukoičić, koji je sat i po pred početak meča dobio sina.

Šakota: "Nismo imali vremena za pripremu"

Trener poražene ekipe Dragan Šakota čestitao je protivniku na pobedi.

"Zasluženo smo izgubili. Očigledno je da smo juče potrošili više energije nego naš današnji protivnik, ta svežina se osetila, ne samo kroz bolju igru FMP-a, već i kroz pad koncentracije mojih igrača a sa takvom ekipom moraš da igraš 100 posto svih 40 minuta da bi dobio. Za ovaj turnirski tip kada se igra svaki dan, treba duža klupa, a oni su tu bolji. Jedan dan je očigledno malo da se pripremi utakmica protiv FMP-a na pravi način".

Šakota se nada da će protiv Himkija Zveza podići nivo igr i izboriti mesto u četvrtfinalu ULEB kupa. Himki je u subotu dobio derbi ruske lige sa ekipom CSKA, Partizanovim rivalom u drugoj fazi Evrolige.

"Oni su odlična ekipa, to smo znali i bez toga, po tome se i vidi koliko je dobar rezultat naša pobeda u praznoj dvorani. Treba se više boriti i moramo da odigramo pametnije. Verujemo da možemo dalje".

Šakota nije želeo da diskutuje o incidentu posle kojeg je Gurović isključen.

"Ne želim da diskutujem o tome, ali iz moje pozicije bih rekao da nije postojala namera Milana Gurovića da saplete sudiju", rekao je Šakota, koji nije video TV snimak koji je pokazao da je Gurović isključenje zaradio zbog pljuvanja.

Krilo Zvezde Nemanja Aleksandrov bio je u duelu sa svojom doskorašnjom ekipom najbolji igrač "crveno-belih".

"Čestitam FMP-u na zasluženoj pobedi. Ishitreno smo završavali neke napade, što se i vidi u našem šutu za tri poena. Posle toga su se odlepili i odigrali mnogo mirnije i koncentrisanije, a mi nismo mogli da se vratimo i da ih stignemo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.