Vimbldon uživo: Nole i Rafa u finalu Vimbldona!

Izvor: Blic, 01.Jul.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon uživo: Nole i Rafa u finalu Vimbldona!

I završnicu najpoznatijeg teniskog turnira na svetu, Vimbldona, možete da pratite iz minuta u minut u novom izdanju bloga uživo na Blicport.rs!

20:45 - Rafael Nadal se priključio Novaku Đokoviću u finalu Vimbldona pobedom nad Endijem Marejom. Da li će Novak potvrditi smenu na vrhu pobedom na Vimbldonu ostaje nam još da vidimo.

20:25 - Žo Vilfred Conga nije štedeo komplimente upućene Novaku Đokoviću.

20:09 - Kapiten reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije Dejan Stanković rekao je za Novaka Đokovića da je najbolji srpski sportista ikada.

19:48 - Rafa Nadal gospodari Centralnim terenom. Za 31 minut igre, došao je do drugog seta (6:2) rešen da što pre okonča meč i posveti se finalu protiv čoveka koji ga je "skinuo" sa vrha - Novakom Đokovićem.

19:18 - Novak Đoković i Žo Vilfred Conga odigrali su nekoliko atraktivnih poena koji su ostavili publiku bez daha, a ukoliko ste ih propustili, možete da ih pogledate ovde.

19:16 - Srbija i svi naši zemljaci iz inostranstva slave pobedu Đokovića i plasman na prvo mesto ATP liste.

Teniseri za to vreme čestitaju Novaku na velikom, najvećem uspehu u karijeri, a čaše su u vis za Novaka podigli i funkcioneri Teniskog Saveza Srbije.

19:10 - Rafael Nadal je ekspresno stigao do izjednačenja na Centralnom terenu pošto je drugi set rešio rezultatom 6:2.

19:01 - Prvi brejk u drugom setu meča Nadal-Marej pripao je Špancu koji je poveo sa 4:2.

Nadal je imao 30:40 kada je Marej trebalo da laganim smečom poentira. Nažalost, sunce mu je išlo u oči i loptica je završila u autu. Nadal u psihološkoj prednosti.

18:40 - Publika na Centralnom terenu digla se na noge nakon što je Endi Marej u dvanaestom gemu stigao do prvog seta protiv Rafaela Nadala - 7:5.

18:25 - Pročitajte utiske Novaka Đokovića nakon meča.

18:15 - Neizvestan prvi set između Nadala i Mareja, bez brejka. Tradicionalno nestrpljiva domaća publika prema svom ljubimcu već u 3. minutu duela povikala je "Hajde Endi" što je do skora izluđivalo Škota.

18:06 - Svi svetski mediji javljaju o pobedi Novaka i još važnije, dolasku na prvo mesto ATP liste. Španci su se pomirili sa sudbinom, njihov ljubimac više nije na teniskom vrhu.

17:54 - Šteta. Ništa od velikog preokreta Zimonjića i Lodre pošto su braća Brajan u odlučujućem petom setu odnela pobedu rezultatom 9:7.

17:35 - Slavlje na ulicama nakon pobede Novaka Đokovića brzo je počelo pošto kola kroz Beograd idu trubeći.

17:19 - Novak Đoković savladao je sa 3:1 Žo-Vilfreda Congu i na taj način dospeo je na prvo mesto ATP liste!

Čestitke najboljem teniseru sveta!

17:04 - Bravo za Zikija i Lodru! Posle vođstva braće Brajan od 2:0 u setovima, usledio je fenomenalan period igre srpsko-francuskog para i u četvrtom setu su u taj-brejku stigli do 7:4 i sada je meč ponovo na početku.

Ne kaže se tek tako da ako jedan dubl želi Gren slem titulu, prvo moraju da pobede Boba i Majka.

16:46 - Conga se vratio u igru! Posle dramatičnog trećeg seta i taj-brejka, Francuz je na 9:9 naterao Novaka na slanje loptice u aut a onda je strahovitim servisom smanjio na 2:1.

16:13 - Zimonjić i Lodra su u taj-brejku trećeg seta protiv braće Brajan spasili meč-loptu a potom došli do 10:8 i smanjili zaostatak na 2-1 u setovima! Nije tu sve gotovo, ima još da se igra.

15:55 - Meč Đoković - Conga u centru je pažnje verovatno čitave zemlje, a prilično vidljivo - u centru pažnje Beograđana koji na trgovima i u kafićima u centralnom delu grada preko malih ekrana i video bimova prate svaki poen našeg tenisera.

Utisak je da su građani srpske prestonice trenutno zaboravili sve brige i da je većina preokupirana dešavanjima na Vimbldonu podržavajući najboljeg srpskog tenisera u istorijskom pohodu na prvo mesto liste najboljih igrača sveta, javlja Tanjug.

Prolaznici koji su se slučajno zatekli na ulicama žure kućamai da ne bi propustili deo atraktivnog teniskog duela.

Starija gospođa s cegerom, u prolazu konstatuje da je bilo "5:4 za Congu kada je kretala sa pijace".

"Žurim kući da odgledam meč do kraja", kaže ona.

Mešu navijačima, koji su se "načičkali" po kafićima je i jedna Ruskinja sa sinom.

"Obožavam Novaka Đokovića. On je najbolji teniser na svetu", rekla je Anja Ivanovna.

I njen sin, petogodišnji Semjon, obučen u majicu sa srpskom zastavom i natpisom "Srbija" iz sve snage navija za Đokovića.

"Ajde, Nole", viče mališan u trenutku kada je Đoković iskoristio drugu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima.

Đoković je u međuvremenu ekspresno osvojio i drugi set (6:2) i poveo sa 2:0.

Samo još jedan set deli ga od ostvarenja sna.

15:46 - Novak Đoković je dobio i drugi set protiv Conge, sada mnogo lakše - 6:2, pa ga još samo jedan set deli od plasmana u finale i prvog mesta na ATP listi koja će biti objavljena u ponedeljak!

15:23 - Novak Đoković je osvojio prvi set protiv Conge i to posle taj-brejka, o čemu možete više saznati kroz tradicionalni gem po gem prenos na Blicsport.rs, a otprilike u isto vreme Nenad Zimonjić i Mikael Lodra izgubili su i drugi set od Boba i Majka Brajana, i ovoga puta sa 6:4.

14:49 - Zimonjić i Lodra su izgubili prvi set od braće Brajan, a Amerikanci su uvodnu deonicu osvojili rezultatom 6:4.

14:35 - Nije počelo baš najbolje.. Conga ima brejk prednosti protiv Novaka i vodi sa 3:2, a braća Brajan imaju brejk prednosti protiv Zimonjića i Lodre i vode istim rezultatom.

14:07 - Pored Novaka Đokovića i njegovog rivala Conge, pred publikom su i Nenad Zimonjić i Mikael Lodra koji na terenu broj 1 igraju protiv braće Brajan za plasman u finale nadmetanja dublova.

13:50 - Meč između Novaka Đokovića i Žoa Vilfred Conge će uskoro početi, a tok susreta tradicionalno možete pratiti u gem po gem prenosu.

13:29 - Izraelac Jonatan Erlih u popodnevnom terminu sa sunarodnicom Šahar Per igra meč četvrtfinala nadmetanja mešovitih dublova protiv rusko-indijske kombinacije, Maheš Bupati - Jelena Vesnina.

No, na duel sa četvrtim nosiocima Erlih će umalo da zakasni, jer zvanični prevoz vimbldonskog turnira - jednostavno nije došao po njega.

"Uopšte mi nije jasno kako je 'Vimbldon transport' mogao da zaboravi da 'pokupi' Jonija iz hotela?", pita se Šahar Per.

13:00 - Još sat vremena i počinje! Novak Đoković protiv Žo-Vilfreda Conge, za plasman u finale Vimbldona i, u Noletovom slučaju, plasman na prvo mesto ATP rang-liste kako god da se ovaj Grend slem turnir završi i šta god da uradi Rafael Nadal kog čeka meč polufinala protiv Endija Mareja.

Nole i Conga su do sada igrali sedam puta, a iako svi pamtimo 2008, njihov prvi duel i pobedu Đokovića u finalu Australijan opena, Francuz je potom bio daleko uspešniji u međusobnim duelima. Evo kako su oni završeni:

Godina Turnir Rezultat

2008. Australijan open Đoković - Conga 4:6, 6:4, 6:3, 7:6

2008. Bangkok Đoković - Conga 6:7, 4:6

2008. Masters Parizu Đoković - Conga 4:6, 6:1, 3:6

2009. Masters kup Đoković - Conga 6:1, 5:7, 1:6

2009. Marsej Đoković - Conga 4:6, 6:7

2009. Masters Majami Đoković - Conga 6:3, 6:4

2010. Australijan open Đoković - Conga 6:7, 7:6, 6:1, 3:6, 1:6

12:25 - Đoković je poprilično radio na svom servisu tokom poslednjeg treninga pred polufinale. Da li će to biti dovoljno da se pobedi Conga? Ili ćemo gledati "rat živaca" u maratonskom meču? Uskoro ćemo saznati, duel je zakazan za 14 časova po srednjeevropskom vremenu, a do tada je ostalo još jako malo vremena...

12:02 - Novak Đoković je trenutno na terenu za treninge, gde obavlja poslednje pripreme za nastup u polufinalu Vimbldona. Podsećamo, meč između Noleta i Conge počinje u 14 časova po srednjeevropskom vremenu a moći ćete da ga pratite uz tradicionalni gem po gem prenos na stranicama Blicsport.rs.

11:43 - Željno iščekujemo početak novog takmičarskog dana na Vimbldonu, dana u kome bi Srbija mogla da dobije prvog tenisera koji se plasirao na prvo mesto ATP liste, a dok nadmetanja na počnu - pogledajte u našoj foto-galeriji neke od najzanimljivijih detalja koji su na slavnom turniru zabeleženi u četvrtak. Ima tu i treninga Mareja i Nadala, ima i Roberta Redforda, i Klifa Ričarda, ali i finalistkinje Marije Šarapove i njenog dečka, košarkaša Saše Vujačića.

11:16 - Ovoga puta samo kratko o vremenskoj prognozi, a ona je bitna iako neće uticati na vreme početka meča Đoković - Conga (14h), pošto će se taj duel igrati na Centralnom terenu koji jedini i ima krov na Vimbldonu.

Vremenske prilike su nam bitne zbog ostatka nadmetanja, najviše zbog nastupa Zimonjića i Lodre protiv braće Brajan u polufinalu. Taj meč se igra takođe od 14 časova, a trebalo bi da počne i okonča se bez ikakvih prekida jer nas na Vimbldonu ovog petka očekuje sasvim fino vreme. A fino vreme je baš fin uvod u neke lepe vesti. Očekujemo ih, nije da ne očekujemo...

10:52 - Da vidimo ko još to igra u petak osim Conge i Đokovića, čiji polufinalni meč počinje u 14 časova na Centralnom terenu.

Posle njih dvojice, na teren će ljubimac domaće publike Endi Marej i Rafael Nadal, prvi nosilac i trenutno prvoplasirani na ATP listi, ali tada možda u ulozi već svrgnutog kralja.

U isto vreme kada se budu nadmetali Nole i rival kog je pobedio u finalu Australijan opena, kada je Đoković po prvi put podigao pehar na jednom od Grend slem turnira, igraće i Nenad Zimonjić. Njega i Mikaela Lodru u polufinalu nadmetanja muških dublova očekuje meč sa neprikosnovenom braćom Brajan, Amerikancima Bobom i Majkom koji su, naravno, prvi nosioci i na slavnom turniru.

U završnicu polako ulaze i juniorska takmičenja na Vimbldonu, u kojima više nemamo predstavnika, kao i nadmetanja parova, što u takmičarskom delu programa, što u egzibicionom.

10:26 - Kako je za nas tema dana meč Đoković - Conga, koji se od 14 časova sastaju u polufinalu, a koji bi Noletu mogao da donese ne samo učešće u završnoj borbi za trofej već i prvo mesto na ATP listi, tim povodom se oglasio i Janko Tipsarević.

Janko je, naime, na svojoj Fejsbuk stranici pozvao ljude da "glasanjem", odnosno klikom na "Sviđa mi se" izraze svoju veru da će Đoković posle Vimbldona postati novi lider ATP liste. Novaku je za tako nešto potrebno ili da se plasira u finale, ili da Rafael Nadal, koji popodne igra protiv Endija Mareja u drugom polufinalu, ne odbrani titulu.

"Ok, evo jeftinog načina da dobijem mnogo 'lajkova'. Kliknite ako mislite da će Novak Đoković biti broj 1 posle Vimbldona!", poručio je Janko i ... do otvaranja ovog bloga uživo - sakupio 286 potpisa.

10:25 - Dobar dan i dobrodošli u novo izdanje našeg "bloga uživo" posvećenog Vimlbdonu!

Za one koji možda ne znaju, Blicsport.rs će tokom trajanja Vimbldona, svakoga dana od jutra do mraka, biti mesto na kome ćete moći da pronađete najnovije informacije sa slavnog turnira, rezultate, utiske aktera. Na jednom mestu ćete saznati i zanimljivosti, moći da pogledate fotografije i video-snimke, ne samo one vezane za naše teniske zvezde već i sve ostalo što "beli sport" čini jednim od najpopularnijih na svetu, a Vimbldon najprestižnijim turnirom na planeti.

Povezane vesti: Vimbldon: Đoković u petak od 14 časova, Zimonjić i Srebotnik predali meč Vimbldon: "Ali" nokautirao Federera, Nole slavi uz roštilj! Vimbldon: Novak i Bernard od 14h, Britanci sanjaju Endijevu bradu! Vimbldon: Novak odahnuo, navijači još više, Ana razočarala Vimbldon: Novak se zbližio sa vevericom, poznat raspored za subotu
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal rival Đokoviću u finalu Vimbldona

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2011

Španski teniser Rafael Nadal igraće u finalu Vimbldona protiv Novaka Đokovića, novog svetskog broja 1...Nadal je u drugom polufinalu savladao domaćeg ljubimca Endija Marija 3:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:2, 6:4...Španac brani titulu na najprestižnijem svetskom turniru, osvojenu prošle godine pobedom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Nadal o finalu: Bije Nole, al' bijem i ja!

Izvor: S media, 02.Jul.2011, 01:30

Rafael Nadal imao je puno poteškoća u polufinalnom okršaju sa Endijem Marejem, ali je svestan da ga sada očekuje još teži zadatak protiv Novaka Đokovića. ..Praktično da ne postoji iole ozbiljniji teniser sa kojim Španac ima negativan skor. Poređenja radi, sa Marejem se nakon ove pobede popeo...

Nastavak na S media...

Transferi uživo: Despotović u Uravi, Vidal ne može u Bajern

Izvor: Blic, 02.Jul.2011

Fudbalski klubovi se pojačavaju za novu sezonu, a na sajtu Blicsport iz minuta u minut, u potpuno novom izdanju bloga uživo, možete da prošetate svetskom fudbalskom pijacom, pročitate najnovije tračeve, "istine", kao i dogovorene transfere. Od ove nedelje - Blicsport.rs blog uživo je u potpuno...

Nastavak na Blic...

Mediji o finalu Vimbldona: Duel sadašnjosti i budućnosti

Izvor: Sportal.rs, 02.Jul.2011

Svetski tenis dobio je novog kralja. Ostaje samo da vidimo da li će Vimbldon obeležiti duplo slavlje Novaka Đokovića, ili će Rafael Nadal podsetiti "srpski ponos" da ne bi smeo previše da se opušta na tronu.

Nastavak na Sportal.rs...

Vimbldon uživo: Mekinro daje prednost Noletu, Henman uz Nadala!

Izvor: Blic, 02.Jul.2011

I završnicu najpoznatijeg teniskog turnira na svetu, Vimbldona, možete da pratite iz minuta u minut u novom izdanju bloga uživo na Blicport.rs!..20:58 - Tim Henman divi se Nadalovoj sposobnosti da igra tenis toliko dugo na visokom nivou ali naglašava da će pobednik biti onaj koji je ove godine u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.