Vilijams spasio Panatinaikos

Izvor: MVP.rs, 24.Mar.2016, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijams spasio Panatinaikos

Novopridošli Amerikanac je odveo "zelene" na korak od ulaska u četvrtfinale.

Pojačanjima osvežena ekipa Panatinaikosa igra veoma dobro u poslednje vreme. Tim Aleksandra Đorđevića je u jednom trenutku u sezoni igrao toliko loše da se spekulisalo o odlasku iz kluba selektora srpske reprezentacije. Ipak, popularni Sale Nacionale je doveo nekoliko novih akvizicija i tako osvežio ekipu.

Možda i najvrednije pojačanje je dobio u vidu Eliota Vilijamsa >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << , koji PAO izvukao u utakmici 12. kola TOP 16 faze Evrolige protiv Darušafake Doguš u Istanbulu. Amerikanac je pri zaostatku njegovog tima pogodio trojku iz driblinga, a zatim i dva slobodna bacanja za pobedu rezultatom 86:84.

Vilijams je meč završio sa 19 poena. Jedini bolji od njega je bio sjajni Miroslav Raduljica, koji je ubacio 21 poen, uz šest uhvaćenih, ali i pet izgubljenih lopti. Aleksandar Pavlović je za pet minuta izgubio dve lopte. Trener Đorđević nije mogao da računa na povređenog Ognjena Kuzmića i bolesnog Vladimira Jankovića. U domaćem timu se istakao Semih Erden sa 18 poena (16 u prvoj četvrtini) i po četiri skoka, izgubljene lopte i blokade. Dobar je bio i Manučar Markoišvili sa 12 poena.

Panatinaikos se sada nalazi na deobi druge pozicije grupe E sa Lokomotivom Kubanj. Obe ekipe imaju skor 8-4. U preostala dva kola grčki tim će igrati protiv Cedevite u Atini i Anadolu Efesa u Istanbulu i biće mu dovoljan jedan trijumf da obezbedi plasman u četvrtfinale. To će ostvariti i u slučaju poraza "pivara" od Unikahe u meču koji je na programu u petak. Kada je Darušafaka u pitanju, ona nema šanse za prolaz dalje, a čekaju je dueli protiv Crvene zvezde Telekom u Beogradu i Lokomotive Kubanj u Istanbulu. Turci trenutno zauzimaju šesto mesto u grupi.

 

Darušafaka - Panatinaikos 84:86 (30:22, 12:18, 21:25, 21:21)

Dvorana: "Folksvagen Arena"; Gledalaca: 4.358; Sudije: Javor, Bulto, Jasevičius.

Darušafaka: Vilbekin 13, Jagmur 3 (4as), Reding 6, Erden 18 (4sk, 4il, 4bl), Markoišvili 12, Aldemir, Gordon 9, Arslan, Sloter 3, Harangodi 3, Bjelica 6 (6sk, 4il), Preldžić 11. Trener: Oktaj Mahmuti.

Panatinaikos: Hejns 5, Pavlović, Haralampopulos, Focis 3, Raduljica 21 (6sk, 5il), Feldin 12, Dijamantidis 8 (5as), Gist 10, Kalates 1, Papajanis, Vilijams 19, Hanter 7. Trener: Aleksandar Đorđević

(foto: Euroleague).

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.