Vilbek: Teško protiv Srbije

Izvor: RTS, 16.Jan.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilbek: Teško protiv Srbije

Srbija igra strašnu odbranu, mnogo su napredovali u odnosu na prethodna prvenstva. Očekujem težak meč, igraće oštro, ali na to moramo adekvatno da odgovorimo, rekao je danski selektor Ulrik Vilbek. On je rekao da će protiv naše reprezentacije Danska morati da igra na višem nivou.

Selektor rukometne reprezentacije Danske Ulrik Vilbek rekao je da očekuje veoma tešku utakmicu protiv Srbije, ali da se nada osvajanju nova dva boda.

"Srbija igra strašnu odbranu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mnogu su napredovali u odnosu na prethodna prvenstva. Očekujem težak meč, igraće oštro, ali na to moramo adekvatno da odgovorimo. Potrebno je da svih 60 minuta budemo koncentrisani na dešavanja na terenu. Ako to uspemo, možemo da pobedimo", rekao je Vilbek na konferenciji za novinare.

Vilbek je dodao da Srbija ima mnogo kvalitetnih igrača, koje predvode zvezde kao što su Marko Vujin i Momir Ilić.

"Protiv Srbije moraćemo da budemo na višem nivou, uigraniji, igrači će morati da preuzimaju više odgovornosti. Srbiji se, na žalost, povredio Stojković, ali imaju zamenu za njega. Istakao bih i Šešuma, centralne bekove Čuturu i Vučkovića, kompletna su ekipa, kojom u odbrani komanduje izuzetni Stanić", rekao je Vilbek.

Danski trener smatra će njegovoj ekipi biti dovoljno sedam bodova za plasman u polufinale EP.

Poslednji put dve reprezentacije igrale su prošle godine na Svetskom prvenstvu u Švedskoj, kada je Danska predvođena prvom zvezdom Mikelom Hansenom (11 golova) bila bolja sa 35:27.

Duel Srbije i Danske igra se u utorak od 20.15 u hali Pionir.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.