Vidić u najboljem timu Premijer lige

Izvor: RTS, 18.Jun.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić u najboljem timu Premijer lige

Nemanja Vidić primio je novo priznanje. Srpski reprezentativac izglasan je u najbolju postavu Premijer lige od njenog osnivanja 1992. godine. Prema rezultatima glasanja fudbalskih stručnjaka i navijača, najbolji golman koji je igrao u Premijer ligi je Piter Šmajhel, desni bek Geri Nevil, a štoperski par Toni Adams i Nemanja Vidić.

Premijer liga naredne sezone slavi 20 godina od osnivanja, a u narednih nekoliko nedelja navijači i stručnjaci biraju najboljih 11 igrača koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su ikada nastupali u tom takmičenju.

Na internet sajtu Eurosport.com, posetioci glasaju za najbolje igrače na svim pozicijama, i oni će imati 25 odsto uticaja u izboru, još toliko će imati oni koji glasaju putem Fejsbuka, dok će ostalih 50 odsto imati fudbalski stručnjaci.

Za sada je poznato da je najbolji golman Premijer lige Piter Šmajhel, mesto desnog beka pripada Geriju Nevilu, dok će štoperski par činiti bivši kapiten Arsenala Toni Adams i srpski reprezentativac i kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić.

Zanimljivo je da su kod glasanja za najboljeg štopera mišljenja stručnjaka i posetilaca sajta i Fejsbuka bila različita.

Stručnjaci, čiji glasovi imaju 50 odsto uticaja u konačnom prebrojavanju, odredili su da je Toni Adams najbolji štoper koji je ikada igrao u Premijer ligi, dok su Nemanja Vidić, Džon Teri, Rio Ferdinand, Jap Stam, Sol Kempbel, Sami Hipija i ostali završili iza.

Oni koji su glasali na sajtu i čiji glasovi u odlučivanju učestvuju sa 25 procenata, kao najboljeg štopera proglasili su Vidića, a zatim slede Adams, Teri, Hipija, Stam, Ferdinand, Kempbel, Palister i ostali.

Prema rezultatima onih koji su glasali preko Fejsbuka, i koji takođe imaju 25 procenata uticaja u konačnom rasporedu, Rio Ferdinand je na prvom mestu, zatim slede Vidić, Adams, Teri, Hipija, Stam, Kempbel, Galas i drugi.

Narednog ponedeljka biće objavljeni rezultati glasanja za najboljeg levog beka Premijer lige, a posle toga se prelazi na najbolje vezne igrače.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.