Velbek ućutkao kritičare!

Izvor: Mondo, 09.Sep.2014, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velbek ućutkao kritičare!

Golovima osporavanog centarfora, Engleska pobedila Švajcarsku u gostima (2:0) i uspešno prebrodila najteže gostovanje već na startu kvalifikacija. Bez senzacija. Munir debitovao za Španiju.

Nakon što ga je Luj Van Gal "precrtao" u Junajtedu, pa prodao u Arsenal, nakon godinu dana potcenjivanja zbog 12 meseci "posta" u dresu reprezentacije, Dani Velbek zablistao je u ponedeljak punim sjajem.

Centarfor "Albiona" postigao je oba gola u trijumfu svog tima na gostovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Švajcarskoj, u Bazelu. Pogocima u 58. minutu (na pas Rahima Sterlinga) i u nadoknadi vremena (asistent Riki Lambert), kritikovani napadač poveo je Englesku ka Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Iako je u toku prvo kolo kvalifikacija, može se reći da je na stadionu Sent Jakob Park odigran jedan od najvažnijih mečeva Grupe F, u kojoj se takmiče i Litvanija, Estonija, Slovenija i San Marino.

"Na papiru" je izgledao da bi večerašnjim rivalima put u Francusku mogla da zakomplikuje samo Slovenija, ali je ona neprijatno iznenadila i izgubila u Estoniji 0:1, golom Atsa Purjea u 86. minutu.

Foto: AP/Alberto Saiz

Najviše golova večeras je viđeno tamo gde je to bilo i očekivano, u Valensiji, gde je Španija deklasirala Makedoniju 5:1 (3:1).

Strelci za šampiona Evrope bili su Serhio Ramos (na slici dole) Alkaser, Buskets, David Silva i Pedro. Meč će ostati upamćen i po "petardi" i po debiju novog talenta prvog tima Barselone, Munira El Hadadija.

Španci i Makedonci takmiče se u Grupi C, u okviru koje je Slovačka pobedila Ukrajinu 1:0 na Olimpijskom stadionu u Kijevu (golom Roberta Maka), a Belorusija odigrala samo nerešeno sa Luksemburgom, 1:1.

Neshvatljivo je da reprezentacija zemlje sa predstavnikom u Ligi šampiona ostvari takav rezultat. Još je nejasnije to shvatiti ako se zna da BATE ima u svom sastavu samo pet stranaca, od kojih su dvojica Srbi i po jedan Rus, Ukrajinac i Letonac...

Remi je u ponedeljak viđen i u Austriji, gde je gostovala reprezentacija Švedske - 1:1. Strelac za domaćina bio je David Alaba iz penala u sedmom minutu, a gosti su izjednačili u 12, pogotkom Erkana Zengina na asistenciju Zlatana Ibrahimovića.

Među selekcijama koje su ostvarile siguran trijumf bila je i Crna Gora, koja je u Podgorici bez Nikole Drinčića pobedila Moldaviju 2:0, pogocima Mirka Vučinića i Žarka Tomaševića.

"Sokolovi" će se boriti za plasman na Euro u Grupi G, protiv Austrijanaca, Šveđana i Rusa, koji su u prvom meču dana kod kuće lako pobedili Lihtenštajn, 4:0. Golove za "Zbornaju komandu" postigli su igrač Spartaka Dmitrij Kombarov iz penala, Artem Dzjuba i gostujući igrači Martin Buhel i Franc Burhmajer, autogolovima.

Utakmica je odigrana u Himkiju, na prvom novootvorenom stadionu na kojem će 2018. biti igrane utakmice Mundijala.

SVI REZULTATI DANA:

Rusija - Lihtenštajn 4:0

Luksemburg - Belorusija 1:1

Španija - Makedonija 5:1

Ukrajina Slovačka 0:1

Estonija - Slovenija 1:0

San Marino - Litvanija 0:2

Švajcarska - Engleska 0:2

Austrija - Švedska 1:1

Crna Gora - Moldavija 2:0

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.