Valdes sudiji: Treba da se stidiš!

Izvor: B92, 03.Mar.2013, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valdes sudiji: Treba da se stidiš!

Sudija Migel Anhel Peres Lasa koji je sudio 'El klasiko' u subotu, otkrio je kakve mu je uvrede uputio golman Barselone Viktor Valdes po završetku meča.

Valdes je isključen nakon utakmice jer je uz burnu gestikulaciju Lasi ponavljao da treba da se stidi što nije dosudio penal u samom finišu meča.

Katalonci su tom prilikom verovatno oštećeni za penal, a Real je na kraju slavio rezultatom 2:1.

Barsa je tako doživela treći poraz u četiri utakmice, prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 2008. godine, a Real je jedini tim uz Maljorku koji je dva puta savladao Katalonce u četiri dana.

Pre toga, izabranici Đordija Roure izgubili su od Milana u prvom meču osmine finala LŠ (2:0) i Reala u revanšu polufinala Kupa Kralja sa 3:1. U međuvremenu, savladali su samo Sevilju i to posle preokreta.

Kako prenosi španska Marka, Peres Lasa je u svom izveštaju posle meča detaljno opisao situaciju na terenu.

"Kada se utakmica završila i dok smo još bili na terenu, dao sam žuti karton igraču Barselone sa brojem jedan Viktoru Valdesu jer mi se podignutih ruku obraćao i protestovao protiv jedne od mojih odluka. Posle toga sam istog igrača isključio jer je stao samo nekoliko centimetara od mog lica i neprekidno vikao: 'Sve si #%*&! Trebalo bi da se stidiš!"

"Kada sam ga isključio, nastavio je na isti način da ponavlja: 'Trebalo bi da se stidiš!' Njegovi igrači i redari su morali da ga smiruju. U tunelu je nastavio, stalno je ponavljao da treba da se stidim", navodi se u saopštenju.

Trener Barselone Đordi Roura koji menja Tita Vilanovu istakao je da nije video incident na kraju utakmice.

"Otišao sam pravo u svlačionicu posle meča i nisam video ništa", rekao je Roura.

On je dodao da veruje da je Ramos faulirao Adrijana i da je sudija trebalo da dosudi penal, ali nije želeo dalje da komentariše sudijske odluke.

"Nemam ništa više da kažem u vezi sa suđenjem. Pričao sam o tome tokom nedelje i što se mene tiče, na snimku se jasno vidi cela situacija“, zaključio je trener Barselone.

Katalonci su i pored ovog poraza zadržali ubedljivu prednost u odnosu na prve pratioce Real i Atletiko iz Madrida.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.