(VIDEO) DOMINACIJA: Rukometaši Francuske peti put prvaci sveta

Izvor: Kurir, 01.Feb.2015, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) DOMINACIJA: Rukometaši Francuske peti put prvaci sveta

Francuzi su u Dohi savladali Katar sa 25:22

Muška rukometna reprezentacija Francuske osvojila je titulu prvaka sveta savladavši u finalnoj utakmici u Dohi domaću selekciju Katara sa 25:22 (14:11).

Francuski rukometaši osvojili su petu svetsku titulu i potvrdili dominaciju u tom sportu pošto su aktuelni i evropski i olimpijski šampioni.

Takav uspeh ostvarili su drugi put u istoriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nakon što su prethodno "trostruku krunu" imali 2009. godine.

"Trikolore" su do novog trofeja predvodili Karabatić sa pet i Porte sa četiri gola, dok su u timu Katara, senzacionalnog osvajača srebrne medelje, najefikasniji bili Marković sa sedam i Kapot sa šest pogodaka.

Bronzanu medalju osvojila je Poljska, koja je u meču za treće mesto pobedila dosadašnjeg šampiona, selekciju Španije, sa 29:28 posle produžetaka (13:13).

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Francuzi rukometni prvaci sveta

Izvor: Radio 021, 02.Feb.2015, 10:06

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je titulu prvaka sveta savladavši u finalnoj utakmici u Dohi domaću selekciju Katara sa 25:22...Francuski rukometaši osvojili su petu svetsku titulu i potvrdili dominaciju u tom sportu pošto su aktuelni i evropski i olimpijski šampioni...Takav uspeh ostvarili...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.