Uspeh karijere Milice Gardašević!

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 00:51

Uspeh karijere Milice Gardašević!

Mlada srpska atletičarka Milica Gardašević osvojila je prvo mesto u "Zlatnoj ligi", nakon što je u petak bila druga na dvoranskom mitingu u Madridu.

Ona je u disciplini skok udalj zauzela drugo mesto što joj je bilo dovoljno da u ukupnom plasmanu bude prva na "turu".

Milici je daljina od 6,64 metara bila dovoljna da ostvari veliki uspeh.

Ona je posle druge i treće serije bila u vođstvu sa pomenutim skokom, međutim u četvrtoj seriji nju je uspela da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretekne Florentina Kostina Isko iz Rumunije, koja je bila bolja za samo jedan centimetar.

Milici je, ipak, najbitnije bilo da je ne pretekne njena glavna konkurentkinja za prvo mesto u generalnom plasmanu, Mađarica Dijana Lesti.

Lesti je, srećom, podbacila u Madridu, zauzela je tek šesto mesto čime je našoj takmičarki olakšala da se popne na najviše postolje na podijumu.

Zlatna liga je inače serijal takmičenja pod pokroviteljstvom Svetske atletike koje se organizuje i zimi i leti, a do sada nijedan srpski atletičar nije uspeo da ostavri uspeh kakav je postigla Milica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milica Gardašević ispisala istoriju - zlato u Zlatnoj ligi!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2024

Srpska atletičarka Milica Gardašević osvojila je "Zlatnu ligu" 2024. godine u skoku udalj, pošto je na finalnom mitingu ovog takmičenja u Madridu zauzela drugo mesto, što joj je bilo dovoljno za pobedu u ukupnom plasmanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.