Uskoro kalendar MotoGP

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 23:08

Uskoro kalendar MotoGP

MotoGP šampionat bi ove godine mogao da ima 16 trka dok bismo otprilike 12 imali na tlu Evrope.

Ova MotoGP sezona je počela u Kataru kao i mnoge druge u prošlosti, ali zbog pandemije koronavirusa vožene su samo Moto2 i 3.

Veliki broj trka je otkazan, trka u Asenu, Zahsenringu, Finskoj, Silverstonu, Motegiju i Filip Ajlend, a ostale bismo mogli da gledamo.

"Nadamo se da ćemo predstaviti kalendar naredne sedmice. Ako sve prođe kako treba počinjemo 19. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jula u Heresu. Poslednja runda će biti početkom novembra i to će biti 12 ili 13 rundi. Biće evropskih trka, a o ostalima ćemo tek odlučivati". Ima mnogo trka, četiri neevropske koje još nisu otkazane: Tajland, Malezija, Amerika i Argentina i za njih tražimo odobrenje i imamo rok do kraja jula. Tada ćemo znati da li možemo da računamo na njih ili ćemo ih otkazati. Kalendar će imati najviše 16 rundi, rekao je šef Dorne Karmelo Espeleta.

U Evropi će se voziti u Heresu, Brnu, Špilbergu, Aragonu, Mizanu, valensiji i Barseloni i/ili Le Manu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VEĆINA TRKA U EVROPI: Uskoro odluka o nastavku Moto GP šampionata

Izvor: Kurir, 03.Jun.2020

Moto GP šampionat bi ove godine mogao da ima 16 trka, od čega 12 na tlu Evrope.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.