Uhapšen direktor Spartaka iz Subotice

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen direktor Spartaka iz Subotice

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je uhapšen funkcioner fudbalskog kluba Spartak iz Subotice D.Đ, a pod optužbama za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Srpski mediji su preneli da se radi o Draganu Đorđeviću, koji je direktor Subotičana.

Đorđević se sumnjiči da je od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača Spartaka, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u nameri da sebi i drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara.

Saopštenje MUP-a prenosimo u celosti.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsili su D.Đ. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i V.Z. (1985) i D.V. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Uhapšeni D.Đ. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice fudbalskog kluba „Spartak“ iz Subotice, u periodu od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u nameri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara.

Uhapšeni V.Z. i D.V. se sumnjiče da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su izvršili prenos novčanih sredstava, sa znanjem da potiču od krivičnog dela, a u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo novca.

Deo novca uplaćen je i na bankovni račun sedamdesetosmogodišnje žene iz Arilja, protiv koje je zbog sumnje da je izvršila krivično delo pranje novca podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu". 
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.