Udovičić na Kopaoniku posetio rvače Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:10

Udovičić na Kopaoniku posetio rvače Srbije

Beograd domačin Svetskog prvenstva za juniore i seniore.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas srpske rvače, koji se na Kopaoniku pripremaju za Svetsko prvenstvo u Beogradu. Glavni grad Srbije biće od 4. do 20. decembra domaćin juniorskog i seniorskog šampionata sveta.

 - Lično sam se uverio da naši najbolji rvaci dva meseca na Kopaoniku imaju odlične uslove za pripreme što je preduslov svakog sportskog uspeha. Dodatan podstrek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za ostvarivanje vrhunskih rezultata je činjenica da rvanje ovde, u našoj Srbiji, u Beogradu, ima Svetsko prvenstvo u decembru - rekao je Udovičić. - Naša rvačka reprezentacija, na čelu sa aktuelnim olimpijskim šampionom Davorom Štefanekom, rešena je da obori do sada postavljene istorijske rekorde po broju osvojenih medalja. Danas smo ovde da ih i prisustvom podržimo na tom pobedničkom putu, a ja lično i da se i kao bivši sportista uverim da naši šampioni imaju sve neophodne uslove na tom putu ka najvišim ciljevima.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković izjavio je da su kontinuirano ulaganje u taj sport i znatno poboljšanje uslova za trening zaslužni za zapažene uspehe naših rvača na velikim takmičenjima.

 - Od 2014.imamo najjaču podrški, radimo zajedno i trudimo se da rezultatima vratimo za podršku. Nadam se da ćemo na šampionatu u Beogradu obradivati publiku. Nadam se da ce nas poslužiti zdravlje i da uz malo srece dodemo do medalja - rekao je Trajković.

Veliko NBA finale je stiglo! Večeras u 03.00 u Orlandu otvara se finalna serija između Lejkersa, tima prepunog zvezda, i Majamija, ekipe koja se više oslanja na timsku igru. Kec na Lejkerse je 1,50, a dvojka 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lejkers - Majami.

U ime rvača novinarima se obratio osvajač zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneriru Davor Štefanek.

 - Hvala državi i ministru na svemu što su učinili za srpski sport. Nas očekuje Svetsko prvenstvo, potrebno nam je to takmičenje, očekujem da 10. oktobra i zvanično bude potvrđeno. Lično, kao i uvek imam najviše ambicije. Želja mi je da postanem prvak sveta u Beogradu, a posle toga da se okrenemo pripremama za Tokio - istakao je olimpijski šampion, istovremeno i predsednik Sportskog saveza Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.