UŽIVO: Zvezda - Liberec 5:1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020, 02:15

UŽIVO: Zvezda - Liberec 5:1

Utakmica drugog kola grupne faze Lige Evrope između Crvene zvezde i Libereca igra se u Beogradu. Trenutni rezultat 5:1 za Zvezdu.

69. minut - GOOOL!!! Upisao se i Falčineli. Postigao je pogodak glavom posle kornera, koji je izveo Ben. Rapsodija Zvezde.

67. minut - GOOOL!!! Katai! 4:1 za Zvezdu! Kakav gol Kataija! U stilu najvećih majstora. "Slalom" Kataija u stilu Dejana Savićevića. Promešao je odbranu Libereca i postigao gol.

62. minut >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - Fantastična odbrana Borjana. Parada i sjajna odbrana posle slobodnog udarca. Lopta je išla u rašlje.

57. minut - Velika prilika za crveno-bele. Brza kontra Zvezde, Ben je uposlo Kataia, koji je se ustremio ka kaznenom prostoru, međutim njegov pas ka Falčineliju osujetio je golman Slovana.

50. minut - GOOOL! Strelac je Gajić! Prvi gol desnog beka u Evropi. Sjajni potezi Kataija, koji je dodao do Bena, a dvostruki strelac je malo preterao u driblinzima. Međutim, dobro je sve ispratio Gajić i odbijenu loptu poslao u mrežu.



youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

44. minut - Nova velika prilika za Ivanića. Ben je odradio veći deo posla, uleteo je u kazneni prostor, usledila je povratna do Ivanića koji nije uspeo da pogodi gol.

41. minut - GOL! Liberec je smanjio. Sanogo nije izbacio loptu, Liberec je oduzeo loptu, a posle sjajne akcije Matušek postiže prelep pogodak sa 20 metara. Borjan nije mogao ništa.



youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

37. minut - Stativa! Sjajan pokušaj Kataia sa oko 30 metara, prava bomba, međutim zatresla se stativa gola Slovana. U nastavku akcije pokušao je Ivanić, ali je bio neprecizan.

34. minut - Majstorije Kataija. Nekoliko sjajnih dribilinga i desni bek Libereca ga je oštro faulirao. Slobodan udarac sa 25 metara iskosa, sa leve strane.

28. minut - Prva prilika za Slovan. Mikula je prošao po levoj strani, usledio je centaršut. Helal je dobro skočio, ali njegov pokušaj je završio preko gola.

24. minut - Nova stopostotna šansa za crveno-bele. Nastavljaju se napadi našeg kluba. Ivanić se našao u kazneno prostoru, povratna do Kataija koji dodaje do Falčinelija, njego udarac golman je uspeo da odbrani.

22. minut - GOOOL!!! Ponovo El Fardu Ben! Sjajna akcija crveno beli, mat u tri poteza. Rodić je uposlio Ivanića u kaznenom prostru, na desnoj strani. Ovaj povratnom loptom pronalazi Bena, koji zakucava loptu u gol.



youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

17. minut - Katai je odlično uposlio Ivanića iza zadnje linije odbrane, ovaj je uleteo u kazneni prostor, šutirao, a li golman uspeva da odbije loptu u korner. Akcija crveno-belih posle kornera, pokušao je Katai.

9. minut - Zamalo 2:0! Golman čuva Liberec! Gajić je odložio za Nikolića, a golman Libereca brani udarac Nikolića, a zatim i Falćinelija.

7. minut - GOOOL!!! Strelac je Ben! Sjajna kombinacija. Rodić je centrirao, a glavom pogađa El Fardu Ben!



youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

5. minut - Pokušaj Tijanija. Štoper Libereca je sa 30 metara šutirao, daleko preko gola.

4. minut - Solidan početak. Zvezda je u prvom napadu imala solidnu situaciju, ali je Ben poslao loš centaršut sa desne strane.

Liberec je imao slobodan udarac na tridesetak metara od gola, ali su štoperi Zvezde to lako rasčistili.

Počeo je meč.

Poznati su sastavi timova:

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Nikolić, Sanogo, Ben, Ivanić, Katai, Falćineli.

Slovan: Ngujen, Mikula, Čaluš, Tijani, Sadilek, Koščelnik, Hromada, Mara, Moskera, Matušek, Jusuf Helal.

Šampion Srbije je u prvom kolu poražen na gostovanju Hofenhajmu (0:2) i sada ima veliku šansu da upiše prve bodove u Ligi Evrope.

Današnji rival Slovan Liberec, slavio je u prvom kolu kod kuće protiv Genta (1:0).

Crveno-beli su osim poraza od Hofenhajma remizirali u domaćem prvenstvu sa Javorom (0:0) i Partizanom (1:1), što je prvi put u poslednje dve i po godine da nisu ostvarili pobedu na tri vezana meča u svim takmičenjima.

Liberec se nalazi u sjajnoj formi, pošto je na poslednje četiri utakmice ostvario četiri pobede, dve u Ligi Evrope (plej-of i prvo kolo grupne faze), jednu u domaćem prvenstvu i jednu u prijateljskoj utakmici.

Na poslednje četiri utakmice, Liberec nije primio gol.

Crvena zvezda i Liberec sastali su se 2006. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada je češki tim bio uspešniji u dvomeču.

Zvezda je u prvom meču plej-ofa izgubila 2:0 u Češkoj, primivši drugi gol u 93. minutu.

U revanšu je Liberec već u prvom minutu poveo u Beogradu, da bi pred kraj prvog poluvremena Ailton dao nadu crveno-belima, ali je na kraju ipak Liberec slavio i u Beogradu (1:2).

Trener crveno-belih Dejan Stanković neće biti na klupi, s obzirom da je dobio crveni karton u meču protiv Hofenhajma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Minimalac" Napolija, debakl Rijeke i "nula" za Živkoviće VIDEO

Izvor: B92, 29.Okt.2020

U okviru drugog kola Lige Evrope, fudbaleri Napolija pobedili su Real Sosijedad, Rijeka je doživela debakl u Alkmaru, Benfika je nadigrala Standard....U okviru Grupe F Napoli je na gostovanju savladao Real Sosijedad sa 1:0...Tokom utakmice nije bilo mnogo prilika, te je viđeno malo šuteva u okvir...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.