Trke kroz prirodu u Deliblatskoj peščari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2021, 15:54

Trke kroz prirodu u Deliblatskoj peščari

U Deliblatskoj peščari, na Devojačkom bunaru, danas je održana prva u nizu trejl trka kroz prirodu pod nazivom "Foks trejl".

Trke su održane na 5, 10 i 20 kilometara, a prijavilo se preko 400 takmičara iz devet zemalja, prenela je TV Pančevo.

Manifestacija je imala i humanitarni karakter, za pomoć male Dunje Kračun iz Alibunara.

Trka je održana u organizaciji Atletskog kluba "Panonija" i Opštine Alibunar.

Glavni cilj ove sportsko-turističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << manifestacije bio je da okupi što veći broj aktivnih sportista ali i sve ljude i porodice koji vole da aktivno provedu dan u prirodi, istakla je Marina Toman, načelnica Južnobanatskog okruga.

Organizatori trke ističu da su veoma zadovoljni odzivom takmičara, pa je u planu da "Foks trejl" trka postane tradicionalna na Devojačkom bunaru.

Devojački bunar je oaza čistog vazduha, netaknute prirode i jedinstveno mesto sa ogromnim turističkim potencijalom podsetila je Zorana Bratić, predsednica opštine Alibunar.

Ona je istakla da je ovo mesto idealno za odražavanje ovakvim manifestacija.

Poseban atraktivna bila je dečja trka kojaje imala humanitarni karakter sa ciljem da se pomogne Dunji Kračun koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna nabavka nove hodalice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.