Trinkijeri o Ritasu: Setimo se kako su nas eliminisali prošle sezone

Izvor: B92, 19.Nov.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri o Ritasu: Setimo se kako su nas eliminisali prošle sezone

Trener Partizana Andrea Trinkijeri se pred duel s Ritasom u osmom kolu Evrokupa nada da će njegov tim u ovom meču obezbediti plasman u narednu fazu takmičenja.

Crno-beli su u prvom delu grupne faze savladali litvanski tim na gostujućem terenu i sa drugom pobedom nad istim rivalom osigurao bi mesto u Top16.

Partizan je nadigrao Ritas u prvom duelu, na gostovanju u Viljnusu 66:61. Litvanci su u međuvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgubili od Tofaša i Venecije, a potom pobedili Lokomotivu Kubanj i Limož, uoči dolaska u Beograd.

"Ukoliko pogledamo tabelu u našoj grupi, biće nam jasno da svi timovi i dalje imaju puno razloga da se bore i imaju za šta da igraju. Svi još uvek mogu da izbore plasman u Top 16 i sigurno je da će u poslednja tri kola dati sve od sebe da to i ostvare. Ritas je težak protivnik, tim sa velikim ambicijama i sjajnim pojedincima. Pobedili smo ih u Viljnusu, ali nećemo zaboraviti prošlu godinu i način na koji su nas eliminisali u borbi za Top 8. Nadam se da će Štark Arena biti puna i da ćemo obezbediti mesto u Top 16 pred našim navijačima", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Zamenik kapitena crno-belih Rade Zagorac je izjavio da tim mora da da maksimum ako želi da overi plasman u Top 16.

"Još jedna teška utakmica u nizu za nas. Posle pet vezanih pobeda, spojili smo dva poraza u Evrokupu i sada želimo da damo sve od sebe kako bismo već sutra, pred našim navijačima, izborili Top 16. Ritas je odličan tim i siguran sam da ćemo biti u problemu ukoliko izgubimo fokus makar i na minut. Zbog toga moramo biti na našem maksimumu", rekao je Zagorac.

Meč između Partizan i Ritasa igra se u sredu od 20 sati od "Štark areni".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trinkijeri se nada pobedi protiv Ritasa i plasmanu u Top 16 Evrokupa

Izvor: Beta, 19.Nov.2019

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je Ritas težak protivnik, ali da se nada da će njegova ekipa pobediti i pred svojim navijačima obezbediti plasman u Top 16 fazu Evrokupa."Ritas je težak protivnik, tim sa velikim ambicijama i sjajnim pojedincima. Pobedili smo ih u Viljnusu,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.