Tihi protest Ukrajinaca na ZPOI

Izvor: B92, 15.Mar.2014, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tihi protest Ukrajinaca na ZPOI

Ukrajinski paraolimpijci odlučili su da na Igrama u Sočiju na miran način iskažu nezadovoljstvo zbog nemira u njihovoj zemlji i sukoba sa Rusijom.

Osvajači medalja svoj protest iskazuju prekrivanjem odličja. Sportistima je to jedini način da pokažu neslaganje sa novonastalom situacijom i tenzijama između dve zemlje, jer im je prema pravilima Paraolimpijskih igara zabranjeno da šalju političke poruke.

Ovo je miran protest, nije politički. Borimo se za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mir, jer se situacija u Ukrajini ne menja”, rekla je za AP zvaničnica ukrajinskog tima Natalija Harak.

Harakova je dodala da ukrajinski sportisti ne žele da budu diskvalifikovani, ali da žele da se bore za mir.

Ukoliko bismo protestovali na bilo koji drugi način, on ne bi bio u skladu sa pravilima Međunarodnog paraolimpiskog komiteta. Mi smo se odlučili za ovakav protest jer ne želimo da budemo dikvalifikovani”, dodala je Harakova.

Ukrajinski sportisti osvojili su 21 medalju na Paraolimpijskim igrama u Sočiju, od čega pet zlatnih, šest srebrnih i deset bronzanih.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Soči: tihi protest ukrajinskih paraolimpijaca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Mar.2014

Ukrajinski paraolimpijci odlučili su da na Zimskim igrama u Sočiju na miran način iskažu nezadovoljstvo zbog nemira koji se dešavaju u njihovoj zemlji i sukoba sa Rusijom. Osvajači medalja svoj protest iskazuju prekrivanjem odličija. Sportistima je ovo jedini način da pokažu neslaganje sa novonastalom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.