Težak put do Tokija za Srbiju

Izvor: B92, 01.Okt.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak put do Tokija za Srbiju

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je spisak reprezentacija koje će igrati na turniru Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Turnir će biti održan od 5. do 10 januara u dvorani "Maks Šmeling" u Berlinu, a osim domaće selekcije Nemačke, učestvuju i Srbija, Francuska, Belgija, Slovenija, Bugarska, Holandija i Češka.

Reprezentacije će biti podeljene u dve grupe po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četiri reprezentacije.

Po dve prvoplasirane igraće u polufinalu, a plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine izboriće samo pobednik turnira.

Selektor reprezentacije Srbije Slobodan Kovač je posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu rekao da takvom igrom i pristupom ekipa može da se nada mestu na OI.

"Moramo da verujemo u svoje kvalitete, a ja verujem totalno u njih. Nadam se da ću na sledećem takmičenju da im ulijem to samopouzdanje koje potrebno da ponove ovako dobre igre", zaključio je Kovač.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkaši Srbije u Berlinu za plasman na Olimpijske igre

Izvor: RTV Pink, 01.Okt.2019

Muške odbojkaške reprezenatcije Srbije, Francuske, Belgije, Slovenije, Bugarske, Holandije i Češke igraće na turniru Evropskih kvalifikacija za OIimpijske igre 2020, saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.