Izvor: RTS, 10.Okt.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenis - Šangaj: Čekinato - Đoković

Novak Đoković igra protiv Marka Čekinata meč trećeg kola Mastersa u Šangaju. Direktan prenos meča je na Drugom programu RTS-a, negde oko 9.00 časova.
Ovogodišnji šampion Vimbldona i Ju-Es opena dobio je šansu da se revanšira poslednjem teniseru koji ga je savladao na nekom od grend slem turnira.
Pre četiri meseca tada malo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poznati Italijan napravio je senzaciju na pariskoj šljaci pobedom nad Novakom Đokovićem u četiri seta. Marko Čekinato bio je 72. na ATP listi, a sada se nalazi nadomak ulaska među 20 najboljih. Napravio je fantastičan skok, ali šta tek reći za Đokovićev učinak od momenta kada ga je Sicilijanac šokirao na Rolan Garosu. Novak je posle tog turnira bio 22. na svetu, sada je na trećem mestu, sa dobrim izgledima da okonča sezonu na broju jedan po peti put u karijeri. Osvojio je dva poslednja grend slema, kompletirao kolekciju trofeja sa Masters 1000 turnira titulom u Sinsinatiju, izgubio je finale Kvinsa od Čilića i pored meč lopte u drugom setu, a jedino je u Torontu ispao u osmini finala od Cicipasa.
U istom četvoromesečnom periodu Čekinato je pobedio na turniru serije 250 u Umagu (druga titula u karijeri, prethodna u aprilu ove godine u Budimpešti) i bio je polufinalista Istborna. Na četiri turnira severnoameričke turneje u avgustu nije dobio nijedan meč na tvrdoj podlozi, pa su njegove dve ovonedeljne pobede u Šangaju protiv bivšeg finaliste Žila Simona i Južnokorejca Čunga već veliki uspeh. Obojicu je savladao posle izgubljenog prvog seta, a odlučujući je dobio u tajbrejku, što potvrđuje da ima snažnu volju i odlučnost u presudnim trenucima. Baš te vrline su mu i donele neočekivani trijumf nad Đokovićem na pariskom stadionu Suzan Lenglen, jer je i tada osvojio dva od tri seta u tajbrejku, a u četvrtom setu je najpre stigao Novakovu prednost od 5:2, a zatim i spasao tri set lopte u tajbrejku koji je dobio sa 13:11.
Ključna razlika u odnosu na pariski duel nije podloga (mada je Čekinatu šljaka omiljena) nego nivo igre i samopouzdanja Novaka Đokovića. On je drastično poboljšao formu tokom letnjih meseci, dostigao je i optimalan nivo fizičke pripremljenosti, a i veoma je motivisan da ovu turbulentnu godinu završi na prvom mestu, što bi bio jedan od najvećih podviga u istoriji ATP liste, imajući u vidu sve okolnosti u vezi sa povredom lakta i operacijom u februaru.
Meč Novaka Đokovića i Marka Čekinata počeće u 9 sati ujutro, direktan prenos je na Drugom programu, gde ćete prethodno od 7 sati moći da pratite i meč Aleksandra Zvereva i mladog Australijanca Aleksa de Minaura.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.