Štutgart ekspresno pobegao sa dna

Izvor: Mondo, 30.Jan.2016, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štutgart ekspresno pobegao sa dna

Štutgart je po stvorenim šansama morao do vrha da "napuni" HSV, ali je tek golom u 89. minutu zabeležio treću uzastopnu pobedu u Bundes ligi (2:1).

"Švabe" su u prvih 20-ak minuta propustili nekoliko odličnih šansi, prvenstveno Kristijan Gentner i Danijel Didavi, imao je i Filip Kostić solidnu priliku nakon pola sata igre na "Mercedes Areni", ali ni srpski napadač nije uspio da savlada golmana gostiju Renea >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Adlera.

Ti promašaji su im se umalo osvetili u 37. minutu kad je Pjer Mišel Lasoga iskosa sa leve strane "lobovao" istrčalog domaćeg čuvara mreže Przemislava Titona, ali je lopta završila na gornjoj mreži.

Minut kasnije, as Štutgarta Timo Verner je promašio novu dobru priliku na utakmici, izbegao je ofsajd zamku i sa desetak metara iskosa sa desne strane šutirao u suprotan ugao, ali je lopta prohujala tik pored staive gola Hamburgera.

Na startu drugog poluvremena nastavljena je revija promašaja "švaba" - Verner se posle odlične akcije našao "oči u oči" sa Adlerom, ali je iskusni golman fantastično odbranio udarac sa pet, šest metara.

Već u sledećoj akciji ispred gola HSV, čak tri stopostotne šanse propustili su domaći - Kostić je sjajno uposlio Kevina Groskrojca, koji je izblokiran sa dva metra, potom je odbijenu loptu probao da ubaci u mrežu Lukas Rupa, da bi u nastavku Emilijano Insua šutirao, ali je Adler ponovo bio maestralan.

Ali, ni sjajni Adler nije mogao ništa poslije centaršuta iz kornera Filipa Kostića u 67. minutu, kad je najviši u skoku bio Danijel Didavi i prekinuo maler Štutgarta - (1:0). Lopta je prešla liniju poslije nespretne reakcije Arona Hunta, kojem je pripisan autogol.

Drugi srpski internacionalac na susretu, Gojko Kačar bio je među boljim igračima HSV-a, ali je zamenjen u 74. minutu i ta promena donela je izjednačenje.

Praktično u prvom kontaktu s loptom rezervista Artjoms Rudnevs zatresao je mrežu u stilu Robina van Persija, glavom u padu!

Mogli su gosti i do sva tri boda, ali Ivo Iličević nije uspio da nadmudri golmana Titona iz veoma izgledne situacije. U samom finišu, pljuštale su šanse na obe strane, ali su više sportske sreće imali domaći.

Igrao se 89. minut kad je Artem Kravets pogodio za šestu ovosezonsku pobedu Štutgarta, treću uzastopnu!

Na drugoj strani HSV je produžio negativnu seriju od čak šest poraza zaredom u svim takmičenjima.

REZULTATI 19. KOLA:

Augzburg - Ajntraht 0:0

Verder - Herta 3:3 (0:2)

/Bartels 67, Pizaro 75p, Garsija 77 - Darida 29, Platenhart 42, Kalu 71/

Darmštat - Šalke 0:2 (0:1)

/Majer 43, Sane 53/

Borusija Dortmund - Ingolštat 2:0 (0:0)

/Obamejang 77, 85/

Bajer Leverkusen - Hanover 3:0 (1:0)

/Kisling 44, Ćićarito 62p, 87/

Štutgart - Hamburger 2:1 (0:0)

/Hunt 66ag, Kravec 89 - Rudnevs 75/

nedelja

Volfsburg - Keln 15.30

Bajern - Hofenhajm 17.30

odigrano u petak

Majnc - Borusija Menhengladbah 1:0 (1:0)

/Klemens 21/

TABELA: Bajern (-1) 49, Borusija D. 44, Herta 34, Bajer 31, Šalke 30, Borusija M. 29, Majnc 27, Volfsburg (-1) 26, Keln (-1) 24, Ingolštat 23, Hamburger 22, Augzburg 21, Ajntraht 21, Darmštat 21, Štutgart 21, Verder 19, Hofenhajm (-1) 14, Hanover 14.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.