Studenti napunili 60 godina

Izvor: RTS, 04.Apr.2013, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti napunili 60 godina

Univerzitetski rukometni klub "Studentski grad", jedan od najstarijih klubova u Srbiji i jedini akademski rukometni klub u Zemlji, proslavio je 60 godina postojanja.

U dugoj istoriji kluba koji je stvorio mnoge proslavljene asove i reprezentativce poput Jovice Cvetkovića i Nenada Peruničića, za seniorsku selekciju je nastupilo preko hiljadu igrača ove ekipe.

Klub koji od osnivanja, 1953. godine funkcioniše isključivo na volonterskoj osnovi, već šest decenija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << promoviše olimpizam i nesebičnu ljubav prema sportu.

"Uprkos svim signalima koje sport u poslednje vreme šalje, da je postao unosna delatnost, industrija, posao, mi se i dalje trudimo da promovišemo osnovne vrednosti sporta koje nas već šezdeset godina drže na okupu. Danas sa ponosom možemo saopštiti da ne proslavljamo šezdeset godina poslovanja jedne kompanije ili multinacionalne korporacije, već šest decenija pozitivnog sportskog dokazivanja", rekao je predsednik Rukometnog kluba Milorad Šolević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

60 godina "Studentskog grada"

Izvor: B92, 04.Apr.2013

Univerzitetski rukometni klub "Studentski grad", jedan od najstarijih klubova i jedini akademski rukometni klub u zemlji, proslavio je 60 godina postojanja...U dugoj istoriji kluba koji je stvorio mnoge proslavljene asove i reprezentativce poput Jovice Cvetkovića i Neanada Peruničića, za seniorsku...

Nastavak na B92...

Studenti proslavljaju 60. rođendan

Izvor: Sportal.rs, 04.Apr.2013

Univerzitetski rukometni klub Studentski grad jedan od najstarijih rukometnih klubova u Srbiji i jedini akademski rukometni klub u državi je prepoznatljiv po najmasovnijoj i više godina najuspešnijoj školi rukometa.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.