Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 05:20

Strašan udarac za Makedonce pred EP

Ilija Nestorovski teško povređen

Izborila je Severna Makedonija premijerni plasman na Prvenstvo Evrope, dobro je otvorila i kvalifikacioni ciklus za Mundijal u Kataru, ali će do kraja godine igrati bez prvog napadača. Razlog: teška povreda Ilije Nestorovskog.

Centarforu Udinezea su na treningu, još u petak, stradili prednji ukršteni ligamenti kolena i prema prvim vestima iz Italije oporavak će trajati između šest i osam meseci, što automatski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << znači da su male, gotovo nikakve, šanse da zaigra do kraja kalendarske godine. Automatski propušta EURO, iako je u proteklom periodu predstavljao prvi izbor selektora Igora Angelovksog.

Nestorovskog je u ponedeljak u Rimu operisao čuveni doktor Marijani, stručnjak za povrede prednjih ukrštenih ligamenata.

Žao mi je, ali spreman sam da ustanem i nastavim da se borim. Nažalost, propustiću Evropsko prvenstvo kome sam se radovao, međutim, prebrodiću ovaj izazov i vratiti se jači nego pre. Put je težak, ali sam spreman“, oglasio se Nestorovski iz bolničke postelje.

Nestorovski je za reprezentaciju Severne Makedonije dao deset golova na 42 utakmice, a bgez njega selektoru Algelovskom kao opcije u napadu ostaju Goran Pandev, Ivan Tričkovski, Aleksandar Trajkovski, Krste Velkoski i Vlatko Stojanovski.

Severna Makedonija će na EP igrati u C grupi s Holandijom, Ukrajinom i Austrijom.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.