Štrajk glađu zbog izbacivanja rvanja

Izvor: Press, 03.Mar.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk glađu zbog izbacivanja rvanja

Bugarska rvačka federacija je saopštila da "Nazarijan neće uzimati hranu, izuzev sokova, do početka prvenstva Evrope u Tbilisiju, u Gruziji, 22. marta".

Tridesetdevetogodišnji Nazarijan koji je osvojio olimpijsko zlato za rodnu Jermeniju 1996, a za Bugarsku 2000, sada je salektor bugarskog tima u grčko-rimskom stilu.

Prošlog meseca, predsednik Bugarske rvačke federacije i sedmostruki >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << svetski šampion Valentin Jordanov vratio je zlato koje je osvojio na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.

Bugarska je u istoriji olimpijskih igra osvojila ukupno 16 zlata, što rvanje čini najuspešnijim olimpijskim sportom te zemlje.
Izvršni komitet MOK-a nedavno je u lepezi od 25 sportova koji će biti na Igrama zadržao moderni petoboj, a rvanje ima teoretsku šansu da se odmah vrati u olimpijsko okrilje, pošto će se za to upražnjeno mesto boriti sa jos sedam sportova - bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i vušu.

MOK će konačnu odluku o novom članu olimpijske porodice doneti na zasedanju u Buenos Airesu od 7. do 10. septembra.


Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Selektor Bugarske štrajkuje glađu zbog izbacivanja rvanja sa OI!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Mar.2013

Armen Nazarijan, osvajač zlatnih medalja za Jermeniju 1996. godine na OI u Atlanti i za Bugarsku 2000. na Igrama u Sidneju, neće uzimati hranu, osim sokova, do početka EP u Tbilisiju 22. marta

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.