Izvor: Blic, 03.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović žrtva bizarne greške

Stojanović žrtva bizarne greške

Sudija Miroslav Stojanović iz Beograda tuđom greškom više neće dobiti priliku da se dokaže na internacionalnoj sceni, jer je iz FIFA stigao negativan odgovor na žalbu FSSCG, dok će njegov kolega Goran Vujačić iz Golubovaca morati da čeka najmanje još godinu dana na najsvečaniji čin u karijeri jednog arbitra.

Da podsetimo, na listi sudija koja je iz FSSCG prosleđena u FIFA našlo se 12 imena za pomoćno suđenje (imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 10 mesta), od koji dva, Stevan Četnik i Srećko Šljukić, nisu prisutna ni na domaćim, a kamoli na međunarodnim terenima, dok su Stojanović i Vujačić automatski izbrisani kao prekobrojni jer su bili 11. i 12. na listi.

Zoran Petrović, predsednik Komisije za praćenje suđenja FSSCG i predsednik Udruženja fudbalskih sudija Beograda, nema reči opravdanja za učinjenu grešku.

- Situacija je neprijatna jer nemamo nijedno razumno objašnje koje bi ponudili Stojanoviću i Vujačiću. Zbog tuđe greške platiće visoku cenu, naročito Stojanović koji zbog godina više neće moći da bude predložen za internacionalnu listu. Mislim da bi njima bilo mnogo lakše da smo im rekli 'žao nam je, FIFA vas nije prihvatila', nego što je zbog bizarne greške uništena nečija karijera. Pitanje je kako će se to sada odraziti na psihu ovih arbitara...

Čija je ovo greška?

- Pogrešila je administracija FSSCG, jer se sa FIFA i UEFA komunicira isključivo preko nacionalnog saveza. U ovom slučaju komesar za suđenje Branimir Babarogić nije odgovoran jer je redosled poteza sledeći: komesar predloži listu, koju zatim usvaja Izvršni odbor ili Odbor za hitna pitanja FSSCG i prosleđuje u FIFA. Zna se, dakle, čija je krivica. Mi smo na sajtu Svetske fudbalske organizacije odmah uočili grešku, žalili se, nadali da će odgovor biti pozitivan, ali sada je sve uzalud. Zašto FIFA nije imala razumevanja?

- Dve godine zaredom pravimo neke greške. Prvo je nastala zbrka oko godišta Mihaila Jeknića, a sada se još na listi pojave pogrešne sudije. Ove godine imali smo po deset mesta za glavno i pomoćno suđenje, dok smo mi poslali imena šest glavnih i 12 pomoćnih sudija?! U nihovim očima mi smo nestručni i neozbiljni i zato nas možda kažnjavaju. Ž. Babović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.