Izvor: MozzartSport.com, 07.Jul.2020, 15:14

Statistika kaže da će Nirnberg u treći rang

U osam od 11 slučajeva trećeligaši su bili uspešniji od drugoligaša kada dođe do plej-auta

Utorak i subota. Ključni dani za budućnost Nirnberga i Ingolštata. Jedan od najtrofejnijih klubova Nemačke suočava se sa ispadanjem u treći rang, dok drugi bavarski tim ima priliku da se ekspresno vrati u Cvajtu. Prvo od dva "finala", odnosno, okršaja za popunu druge lige, na programu je večeras, kada ulogu domaćina bude imao Nirnberg (18.15).

Der klub se pokazao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kao jedan od najslabijih ekipa na svom stadionu. Tokom ove sezone devetostruki prvak Nemačke i četvorostruki osvajač DFB kupa je tokom 17 utakmica kod kuće sakupio 16 bodova, a u odnosu na gostovanja imao je i jedan neuspeh više. Još slikovitije, Nirnberg je pred svojim navijačima postigao dvostruko manje pogodaka nego na strani, svega 15. Da ne pominjemo da je na Maks Morlok stadionu ostvario samo tri pobede.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Der klub je pred sam finiš sezone bio gospodar svoje sudbine. Imao je solidnu prednost u odnosu na davljenike, ali je sa svega jednim slavljem na 10 prethodnih prvenstvenih duela dospeo u situaciju da strepi. Ima i zašto, jer u dosadašnjih 11 dvoboja u plej-autu uspešnije su bile ekipe iz slabijeg ranga. U čak osam navrata trećeligaš je uspevao da bude bolji od drugoligaša i to je ozbiljno upozorenje za trenera Mihaela Vajzingera, koji večeras debituje.

Sa druge strane, Ingolštat je najbolji gostujući tim treće lige, pošto je na strani doživeo samo četiri poraza. Šanceri su zauzeli četvrto mesto u takmičenju i dobili pravo da se takmiče za mesto u Cvajti, pošto je pobednik lige drugi tim Bajerna, koji nema pravo na promociju. Ingolštat je, nesumnjivo, u boljem raspoloženju, koje je građeno kroz pobede, što nikako nije slučaj sa Nirnbergom.

Prošle godine su se Ingolštat i Nirnberg sastali u Kupu Nemačke. Tada je Der klub ostvario minimalnu pobedu u gostima.

CVAJTA, PLEJ-AUT - PRVA UTAKMICA

Utorak

18.15: (2,05) Nirnberg (3,30) Ingolštat (3,80)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.