Izvor: MozzartSport.com, 07.Nov.2020, 15:20

Stanković: Ne želimo više da poklanjamo bodove

"Rekao sam sebi da nikad više neću dozvoliti da me nešto udalji od fudbalera koje treniram, ni od kluba u kom sam", rekao je trener Crvene zvezde

Osokoljena pobedom nad Gentom u trećem kolu Lige Evrope, Crvena zvezda u nedelju dočekuje Inđiju (19.00) u poslednjem meču 14. kola sa jasnim ciljem – da ciklus pred odlazak na reprezentativnu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pauzu zatvori novom pobedom, 12. u Super ligi Srbije.

Na konferenciji za štampu trener srpskog šampiona Dejan Stanković je podsetio na prethodnu prvenstvenu utakmicu na stadionu Rajko Mitić, kada je Javor odoleo.

Mnogo toga je u igri, a sa Inđijom se završava treći ciklus utakmica i o bilo čemu sem o pobedi, ni ne želimo da razmišljamo. Mi smo i protiv Javora mogli da damo tri ili četiri gola, ali takav je bio dan. Nismo realizovali sve ono što smo postigli. Imali smo dobre šanse, ušli ozbiljno u meč, ali bez pobede. Javor je bio škola, ali ne želimo više da "poklanjamo" bodove, tako da ćemo predano ući u meč sa Inđijom, jer znamo šta nam pobeda donosi”, rekao je Stanković.

Osvrnuo se strateg crveno-belih i na meč sa Gentom, priznavši da mu je bilo teško što ponovo tim nije mogao da predvodi sa klupe.

Baš mi je bilo teško, ali stručni štab i svi koji su bili tu su dali maksimum da dođemo do tri boda. Gent je odlična ekipa, ali sam i pre utakmice rekao da ne želim da ih precenjujem, ni potcenjujem. Videla se njihova snaga u napadu, sjajni su u kontrama, brzi, stvarno odlična ekipa. Naša pobeda je time još veća, jer znamo protiv koga smo igrali. Čestitao bih igračima još jednom, a sebi sam rekao da nikad više neću dozvoliti da me nešto udalji od fudbalera koje treniram, ni od kluba u kom sam.

Priznaje Stanković i sam da je pobedom nad belgijskim timom njegova ekipa odškrinula vrata nokaut faze Lige Evrope.

Meč po meč. Na dobrom smo putu. Pre Genta sam pričao da pobedom otvaramo vrata za nešto lepo, a to je proleće u Evropi. To nam je cilj, utvrđen još na početku grupne faze. Ne odustajemo od toga, jer tako se piše istorija.”

Gelor Kanga je protiv Genta pružio verovatno i najbolju utakmicu od povratka u Zvezdu koju je krunisao i vodećim pogotkom.

"Kanga je veoma važan igrač za klub i svlačionicu. Važan šraf u našoj igri. Pogotkom u Surdulici, vezuje drugi pogodak. Sigurno je da mu sve ovo znači na samopouzdanju. Ritam je bio jak, on dolazi iz perioda gde je bio pod ozbiljnim psiho-fizičkim testom. Odigrao je 90 minuta, sada je odigrao skoro 90. Bio je fenomenalan do jednog momenta, ali svi su pomalo pali, što je i normalno jer je utakmica bila veoma teška", zaključio je Stanković.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.