Srbija tema britanske štampe

Izvor: RTS, 24.Jun.2010, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija tema britanske štampe

Analizirajući neuspeh Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi, britanski mediji, između ostalog, zaključuju da Australija nije bila bolji rival i da je imala velikog prijatelja u sudiji Horheu Lariondi.

Pitajući se zašto Srbija, u prvim utakmicama, nije igrala s takvom odlučnošću kakvu je ispoljila protiv Australije, Dejli telegraf piše da:

"Ovog puta nije bilo ni traga od onemoćalog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kretanja po terenu viđenog u meču protiv Gane, niti straha zbog kojeg su Srbi bili prikovani u sopstvenom šesnaestercu dobrim delom utakmice protiv desetočlane Nemačke"

List dodaje: "Gledajući kako Srbija u prvom poluvremenu razdire marljive, ali ipak po umeću ograničene Australijance, izgledi da Engleska u narednoj rundi zaigra protiv Nemačke ili Gane i ne bi bili tako loša opcija".

Gardijan smatra da je sudija u samom finišu bio naklonjen Australijancima. "Kejhil je u sopstvenom šesnaestercu pokušao da loptu udari glavom, ali ga je ona pogodila u ruku. Srbija je trebalo da izvede penal, možda postigne gol i kvalifikuje se među 16 reprezentacija koje ostaju u Južnoj Africi. Sudija Horhe Larionda je međutim, bio australijski prijatelj", konstatuje Gardijan.

"Mislili smo da će Srbija uleteti u drugi krug takmičenja, ali je nepojmljivo koliko je taj tim u stanju da svakog iznervira očitom klasom u igri i nemoći da od nje napravi bilo šta", piše Tajms.

"Australija, zaista, nikako nije trebalo da pobedi u ovoj utakmici jer, niti su po klasi ravni svom evropskom rivalu, niti su imali ni približno pola šansi koliko ih je Srbija stvorila. Ali su, nekako, protivno svim očekivanjima i stanju na terenu, uspeli da za pet minuta postignu dva gola, uliju nešto energije u sopstvenu odbranu i uguše Srbiju", dodaje Tajms.

"Srbija je zaista igrala lepo, doterano i sređeno i kao da je bila na korak do narednog kruga takmičenja. Pokazala je, međutim, da nije u stanju da bilo šta privede kraju. Što zbog propusta kršnog i nepokretnog napadača Nikole Žigića, delom zato što je Krasić, izvodeći ludorije, zaobišao golmana i promašio, a delom i zato što je australijski čuvar mreže dobro blokirao udarac Branislava Ivanovića", zaključuje Tajms.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.