Srbija osvojila Volvo kup

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija osvojila "Volvo kup"

Vaterpolisti Srbije osvojili trofej na "Volvo kupu", pobedom nad reprezentacijom Nemačke 17:5. Selektor Savić zadovoljan prikazanim. Za najboljeg golmana turnira proglašen Gojko Pijetlović, dok je najbolji igrač Mađar Norbert Madaraš.

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je osvojila trofej na turniru "Volvo kup" u Solnoku pošto je u poslednjem, trećem kolu savladala selekciju Nemačke sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 17:5 (6:3, 5:1, 3:0, 3:1).

Srbija je trijumfovala sa maksimalnih devet bodova ispred domaćina Mađarske, koja je osvojila šest, Nemačka tri, a Amerika je završila turnir bez bodova.

Najefikasniji igrač na današnjem meču bio je centar srpske reprezentacije Duško Pijetlović sa šest golova, tri je postigao Slobodan Nikić, isto koliko i Nemac Ril.

Selektor Dejan Savić istakao je da rezultat na turniru u Solnoku nije bio u prvom planu, ali da je zadovoljan zbog osvajanja trofeja.

"Rezultat nije u prvom planu, ali je uvek prijatno kada u zemlji gde je vaterpolo nacionalni sport osvojite prvo mesto. Imali smo želju da proverimo formu i sa te strane sam zadovoljan urađenim. Istakao bih ozbiljnost u angažovanju od početka do kraja i to se videlo u današnjoj utakmici sa Nemačkom koju smo kontrolisali sve vreme", rekao je Savić.

Za najboljeg golmana turnira proglašen Gojko Pijetlović (Srbija), dok je najbolji igrač Mađar Norbert Madaraš.
Pogledaj vesti o: Volvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

„Orlovi“ posle Solnoka: Mladi se dokazali Saviću

Izvor: Dzungla.org, 10.Feb.2014

SRBI su protutnjali Solnokom. Vaterpolisti su dominirali na Volvo kupu, gde su preslišali SAD (20:11) i Nemačku (17:5) i matirali svetskog prvaka, Mađarsku – 10:9. I ono što najviše raduje je da su se mladi igrači dokazali. – Nama je bio neophodan jedan ovakav turnir, pogotovo što...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.