Službena pobeda predata Albaniji

Izvor: Danas, 11.Jul.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službena pobeda predata Albaniji

Beograd - Posle debakla u dvomeču sa Danskom, očekivanog kraha protiv Portugala, jadnog remija sa Jermenijom i skandaloznog prekida utakmice sa Albanijom, koji su najbolje fudbalere Srbije ostavili bez plasmana na četvrto Evropsko prvenstvo u nizu, Fudbalski savez Srbije i „orlovi“ doživeli su težak poraz i za zelenim stolom, pošto ih je Međunarodni sud za sportsku arbitražu proglasio krivima za nezavršen >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << duel sa „crnim orlovima“ i, preinačivši raniju odluku Evropske fudbalske federacije, službenu pobedu i bodove dodelio Albancima.

Čelnici FSS imali su posle odluke UEFA satisfakciju u proceni njene Disciplinske komisije da bi susret bio priveden kraju da se FSA nije oglušio o zahtev sudijske trojke i naredbu iz Niona, tj . dodeljivanju službene pobede Branislavu Ivanoviću i društvu, ali su nezadovoljni oduzimanjem istih tih bodova, kao kazne za očigledne propuste u organizaciji meča, pravdu potražili na višoj instanci. I sve izgubili.

-Sud nije uveren dokazima da je reprezentacija Albanije odbila da nastavi meč po naredbi sudije... Utvrđeno je da je utakmica zaustavljena i trajno prekinuta zbog propusta u obezbeđenju i loše organizacije i zbog nasilja koje su srpski navijači, kao i najmanje jedan redar na meču primenili na fudbalere Albanije. Zbog toga smatramo da se Fudbalski savez Srbije, a ne tim Albanije mora smatrati odgovornim što utakmica nije odigrana do kraja – navedeno je u obrazloženju odluka CAS, koji je potvrdio sankciju UEFA u vidu dva meča bez publike (Srbiji) i 100.000 evra (za oba Saveza).

Isprovociravši opravdanu sumnju u ispravnost i dobronamernost svojih rezona. Sramna je istina je da su gostujući fudbaleri dobili batine na terenu i u tunelu, jadna je istina i da je ceo svet video kako travom stadiona Partizana kao svojim dvorištem šeta osuđivani huligan Ivan Bogdanov, neporeciva je činjenica i da srpske vlasti nikada nisu otkrile i(li) saopštile ko je i kako uneo dron u vazdušni prostor iznad Humske, odnosno da naši nazovi navijači imaju debeo dosije svakojakih stupidarija u Nionu i da je naš fudbal odavno zaslužio drakonske kazne, ali je takođe jasno da bi ta noć 14. oktobra prošla mirno da nije bilo bespilotne letelice i provokativne zastave Velike Albanije na njoj. No, prostora i vremena za ubeđivanja i isterivanja pravde više nema. Sa ovih dva boda minusa, zakucan za zadnje mesto na tabeli I grupe, naš tim će samo statirati do kraja kvalifikacija za EP 2016.

Aleksandar Vučić: Sramna odluka

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zgranut je vestima iz Lozane.

-Evropska pravda po ko zna koji put pretvorila se u svetsku nepravdu. Oni koji su incident izazvali su nagrađeni, a žrtva je kažnjena. Odluka suda u Lozani sramota je za evropsko pravo, pravdu i predstavlja uvredu za normalne ljude – napisao je na svom tviter nalogu predsednik srpske Vlade.

Prethodno se, na istoj društvenoj mreži, oglasio njegov albanski kolega Edi Rama.

-Super, to je evropska pravda. Tri boda za crveno-crne u Beogradu.

Morten Olson: Rezultat politike

Odlukom suda iz Švajcarske šokiran je i danski selektor Morten Olsen.

-Odluka je rezultat politike i lobiranja. Ovo je neshvatljivo – izjavio je medijima u svojoj zemlji šef stručnog štaba reprezentacije, koja posle svega ima isti broj bodova kao Albanija i deli s njom drugo mesto u grupi, s tim što ima utakmicu više od direktnog konkurenta u borbi za pozicije koje vode na EURO sledećeg leta.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.