Izvor: Piplmetar.rs, 17.Feb.2024, 09:30

„Slučaj Jarni“ trese Hrvatsku

Hrvatski nogometni savez oglasio se saopštenjem u kom je objavio da će protiv Bruna Petkovića biti pokrenut postupak.
U pitanju je naravno „slučaj Robert Jarni“, koji je danas otpušten sa mesta selektora U17 reprezentacije zbog podrške Betisu pred meč protiv Dinama iz Zagreba, a na šta je Petković reagovao rečima da je „Jarni klovn“.
Jarni je u međuvremenu odgovorio Petkoviću, a HNS je pokrenuo disciplinski postupak protiv napadača Dinama, shodno članu 83. Disciplinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pravilnika HNS-a, a vezano uz tačku V.1.6. Kodeksa o ponašanju fudbalskih radnika i klubova.
Kako je objavljeno je na zvaničnoj stranici HNS-a, postupak je pokrenut usled Petkovićeve izjave na konferenciji za medije Zagrepčana uoči gostovanja u Sevilji protiv Betisa.
„Tačkom V.1.6. Kodeksa o ponašanju fudbalskih radnika i klubova utvrđeno je da se fudbalski radnici moraju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vređanja ili klevetanja drugih pripadnika organizacije, te davati izjave za sredstva javnog obraćanja samo skladno duhu i opštem pravilu navedenog Kodeksa“, saopštio je HNS.
Inače, Bruno Petković je standardni reprezentativac Hrvatske. Svojim golom u Kataru u finišu produžetaka protiv Brazila je doneo penale svojoj selekciju, nakon čega su Hrvati prošli u polufinale Svetskog prvenstva i na kraju osvojili treće mesto.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.