Slavija samu sebe pobedila

Izvor: KGsport.info, 09.Sep.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavija samu sebe pobedila

Fudbaleri Slavije (tamni dresovi) nisu uspeli na svom terenu da osvoje bodove u duelu sa Ribničanima

U 4. kolu Zone „Morava“ ekipa Slavije je u Bresnici poražena od ekipe Karađorđa iz Ribnice kod Kraljeva (1:3) posle grubih grešaka u odbrani i nepreciznosti napadača.
Desetkovani sastav Slavije koji je izveo trener Vladica Radovanović, nije mogao da se suprostavi ekipi Karađorđa i predstavio se u najslabijem izdanju u ovoj godini. Jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << razloga za to je što su neki igrači izostali iz tima zbog povreda na prethodnoj utakmici u  Markovici, gde su Bresničani osvojili bod u susretu sa Ovčarom. Međutim, taj bod ih je danas skupo košatao, jer je su sa povredom igrali još i Kovačević i Rilak.
Gosti, koje vodi trener Mile Vuletić, poznat Kragujevčanima po nastupu u Radničkom, u svojim redovima imali su raspoloženije igrače i maksimalno su iskoristili greške domaćina.
Samo što je susret počeo, već je bilo 1:0 za Ribničane. U trećem minutu sa desne strane šutirao je Janković, a ispred golmana Juga nespretno je intervenisao štoper Sretković i lopta je završila u mreži. Ovaj pogodak kao da je odsekao noge domaćim igračima. Retko su se odlučivali da šutiraju na gol Manića, a malo je nedostajalo da gosti u 10. minutu povećaju prednost.
Jednu od retkih šansi za domaći tim u prvom poluvremenu nije iskoristio mladi Miletić, koji je protiv Baneta iz Raške postigao dva gola. U 15. minutu, posle ubacivanja lopte sa leve strane, umesto mreže on je pogodio golmana sa pet-šest metara.
I u nastavku, posle odmora, fudbaleri Karađorđa su krenuli napadački. U 52. minutu Jablanović se nije snašao u petercu Slavije kada je golman Jug ispustio loptu, ali je svoju grešku ispravio osam minuta kasnije kada je direktno iz kornera sa desne strane povećao prednost Karađorđa na 2:0.
U 68. minutu grubu grešku golmana Slavije iskoristio je rezervista Matić samo tri minuta posle ulaska u igru. Golman Jug je pri pokušaju da izbije povratnu loptu oklevao, okliznuo se i pao, a napadač gostiju je iskoristio poklon i pogodio za 3:0.
U 70. minutu Matejić je postigao efektan pogodak iz slobodnog udarca sa preko 20 metara kada je loptu poslao u desni gornji ugao golmana Manića. Očekivalo se tada da Slavija može da se vrati u igru i učini nešto više da ostane neporažena. Krenula je sa napadima, ali su Ristić i Nešković iz blizine bili neprecizni, što je „pomoglo“ gostima da iz Bresnice odnesu sva tri boda.
SLAVIJA – KARAĐORĐE (Ribnica) 1:3 (0:1)
Igralište: U naselju Bresnica.
Gledalaca: 50.
Sudija: Miroslav Miletić (G. Milanovac).
Pomoćnici: Nikola Petrović (G. Milanovac), Vlatko Urošević (Lučani).
Strelci: Matejić u 70. za Slaviju, a Janković u 3, Jablanović u 60. i  Matić u 68. minutu za Karađorđa.
Žuti kartoni: Gogić (Slavija), Arsenijević, Arsović, Urošević, Županjac, Čolović.
SLAVIJA: Jug, Gogić, Rilak, Lazić, Jokić, Sretković, Nešković, Dimitrijević, Miletić (od 46. Ristić), Matejić, Kovačević.
KARAĐORĐE: Manić, Arsenijević (od 60. Čolović), Arsović, Milovanović, Urošević, Kosovac, Marković (od 77. Nešić), Jablanović, Miletić (od 65. Matić), Janković, Županjac.
Danas je odigran još jedan susret 4. kola Zone „Morava“. Trepča je u Markovici savladala Ovčar sa 2:1. Pet susreta odigraće se sutra. Sušica gostuje u Novom Pazaru i sastaje se sa Jošanicom, a Arsenal u sredu (13. septembra) ide u Guču na megdan Dragačevu.
I pored današnjeg poraza Slavija ostaje u sredini tabele sa četiri boda, a u narednom kolu je gost Trepče iz Kosovske Mitrovice.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.