Slabo izdanje Srba u Lilu

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Jul.2011, 02:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabo izdanje Srba u Lilu

Od 10–toro srpskih atletičara na Prvenstvu sveta za mlađe juniore, prvog dana takmičenja u Lilu (Francuska), startovao je šestoro. Osim Marka Milovanovića, koji u četvrtak ima još četiri discipline osmoboja, svi ostali su završili takmičenje.

Milena Draguljević bi se našla u finalu da je bacila kuglu blizu svog ličnog rekorda od 13,56 metara. Ovoga puta dosegla je 12,83 metra i bila 9. u grupi. Među 12 najboljih vodila je daljina od 13,22 m.
Na 800 >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << m imali smo dvojicu predstavnika. Bio je potreban plasman među trojicom prvih u jednoj od 7 osmorki ili rezultat 1:53,83 koliko je trčao poslednji koji se na osnovu štoperice našao u polufinalu. Nemanja Kojić je bio bliži cilju, plasmanom na 5. mesto u grupi (1:54,97), od Komnena Cvijovića (7. sa 1:56,87).
Viktor Šarnjai je 100 m trčao za 11,50 sekundi, a u dosadašnjoj karijeri 11,18. U drugi krug prolazilo se sa 11,03. Imao je sreće s vremenom, kiša je tukla po rivalima pre i posle njegove grupe, ali mu to nije pomoglo.
Neće ga biti u kvalifikacijma za 200 metara, jer je negde izgubljena njegova prijava. Imali smo sreće što se to dogodilo samo za jednu disciplinu i samo jednom takmičaru, jer su drugi timovi na velikim mukama, ne mogu mnogi atletičari da startuju mada su prijavljeni, jer je organizacija katastrofalna.
Generalni sekretar IAAF, Pjer Vajs, izvinio se svima zbog toga, ali i gomile drugih propusta: lošeg prijema na aerodromu, šatlovi od hotela praktično ne voze… Lil je jedini konkurisao i tako je dobio organizaciju. Trebalo je da renoviraju studentski centar, a kada su videli da neće uspeti smestili su nas u 24 različita hotela. Srpski tim je, srećom, zapao sa Norvežanima u izuzetno lep objekat udaljen 700 metara od stadiona, do koga se ide kroz šumarak – prenosi selektor Dragiša Kuzmanović.
Miloš Raović na 400 m ličnim rekordom 49,33 imao pretposlednji, sedmi  rezultat u 6. grupi. Trčao je hrabro, najbrže u životu (49,07) i stigao šesti. Dalje se išlo jednim od prva tri mesta u šest osmorki ili rezultatom 48,67.
Bojana Kaličanin je imala dobru priliku da na 400 m prođe dalje. Njen lični rekord je 57,03 sekunde, a baš u njenoj grupi po rezultatu je prošla dalje devojka sa 57,07. Naša predstavnica je trčala 58,97 i stigla 7. u svojoj osmorki.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.