Slab otpor Partizana Šahtjoru

Izvor: RTS, 01.Okt.2009, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slab otpor Partizana Šahtjoru

Fudbaleri Partizan ubedljivo su u Donjecku izgubili od Šahtjora sa 4:1 i u drugom kolu Grupe J pretrpeli drugi poraz u Ligi Evropa.

Stadion: Donbas arena; Gledalaca: Oko: 50.000; Sudije: Kolum, Sorbi, Dramond (svi iz Škotske).

Šahtjor: Pjatov, Rat, Rakitskij, Kučer (od 72' Iščenko), Srna (od 75' Kobin), Hubšman (od 72' Duljaj), Fernandinjo, Žadson, Ilsinjo, Vilijan, Luiš Adrijano.

Partizan: Radosavljević, Stevanović, Đorđević, Krstajić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Gavrančić, Fejsa, Petrović (od 46' Ljajić), Lomić (od 70' Tomić), Ilić (od 57' Kleo), Moreira, Dijara.

Šahtjor je u duelu sa Partizanom dokazao da je apsolutni favorit Grupe i ozbiljan kandidat da odbrani trofej koji je prošle sezone osvojio u Kupu UEFA iz koga je i nastala Liga Evropa.

Ukrajinski tim je dominirao od samog početka utakmice sa Partizanom i lako je mogao i do ubedljivije pobede.

Prvu šansu domaći su imali već u trećem minutu kada je golman Partizana Aleksandar Radosavljević, koji je debitovao na evropskoj sceni, loše reagovao na šut Vilijana i dozvolio da mu lopta prođe kroz noge. Na gol liniji, ipak, loptu je stigao Goran Gavrančić.

Partizan je u 12. minutu mogao da iznenadi domaćine, pošto je golman Šahtjora Andrej Pjatov loše procenio putanju lopte posle centaršuta sa leve strane. Izletanje Pjatova je, ipak, zbunilo napadača Partizana Lamina Dijaru, koji je sa pet metara prebacio gol.

Prilika Dijare samo je na kratko prekinula inicijativu Šahtjora, koja se isplatila u 24. minutu, kada je lopta upućena iz kornera sa leve strane prohujala kroz peterac gostiju, a iznenađeni Lomić je nespretno potkolenicom sproveo u sopstvenu mrežu.

Dijara je dva minuta kasnije mogao da crno-belima donese izjednačenje, pošto se pored dvojice čuvara odlično izborio za poziciju za šut, ali je otišao previše u stranu, pa je Pjatov imao lak zadatak. Senegalac je u 35. minutu pokušao i sa ivice kaznenog prostora, ali je Pjatov nezgodnu loptu sproveo u korner.

Napadi Šahtjora sve to vreme nisu jenjavali, a u drugi gol pretvorili su se u 38. minutu, posle greške Radosava Petrovića, koji je na sredini terena Partizana izgubio loptu.

Igrači Šahtjora su potom u četiri poteza izbacili kompletnu odbranu Partizana, a Luiš Adrijano je iz prve loptu posle ubacivanja Fernandinja sproveo u mrežu gostiju.

Usledila je serija solidnih napada crno-belih, ali je Ljubomir Fejsa sa ivice šesnaesterca snažno tukao pravo u Pjatova, Ljajić, koji je u igru ušao u pauzi između dva poluvremena, loše centrirao ka usamljenom Lomiću, a Dijara slabo levom nogom šutirao sa 18 metara.

Partizan je za promašaje kažnjen u 54. minutu, kada je Žadson, posle dobre kombinacije sa Ilsinjom koja je ponovo zbunila odbranu crno-belih, efektno lobom pogodio mrežu protivnika.

Četvrti gol Šahtjor je postigao u 67. minutu, kada su fudbaleri Partizana loše reagovali na akciju posle kornera sa leve strane.

Lopta je ponovo ubačena u peterac srpskog šampiona, gde je sačekao Rakitskij za vođstvo od 4:0.

Almani Moreira je u 70. minutu imao do tada najbolju priliku za Partizan, ali nije uspeo da sa nekoliko metara iz mrtvog ugla savlada Pjatova.

Utešni gol, ipak, crno-beli su postigli u 86. minutu, kada je Siniša Stevanović dobro prošao i po zemlji centrirao sa desne strane, a Ljajić se jednim potezom oslobodio čuvara i ublažio poraz beogradske ekipe.

Igrači Partizana su meč igrali sa crnim florom na rukavima kako bi odali poštu navijaču Tuluza Brisu Tatona, koji je brutalno pretučen u Beogradu pre utakmice sa Tuluzom zbog čega je kasnije i preminuo.

Incidenata u Donjecku nije bilo. Navijači domaćeg tima su razvili transparent "Kosovo je Srbija", a posle utakmice, prve na stadionu Donbas arena na evropskoj sceni, organizovan je vatromet.

Partizan, koji je na prvoj utakmici Lige Evropa u Beogradu izgubio od Tuluza sa 2:3, u narednom kolu, 22. oktobra, gostovaće belgijskom Brižu.

U drugoj utakmici drugog kola grupe J, Tuluz je dočekao belgijski Briž, a na toj utakmici bilo je nerešeno 2:2.

Tabela:

1. Šahtjor 2 2 0 0 8:2 6

2. Tuluz 2 1 1 0 5:4 4

3. Briž 2 0 1 1 3:6 1

4. Partizan 2 0 0 2 3:7 0

Parovi trećeg kola (22. oktobra): Briž - Partizan, Šahtjor - Tuluz.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šahtjor - Partizan 2:0 (poluvreme)

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2009

Na Donbas Areni u Donjecku, Šahtjor na kraju prvog dela vodi sa 2:0 protiv Partizana. Domaći poveli autogolom Marka Lomića posle kornera u 23. minutu, a drugi gol postigao Luis Adrijano u 37. Potpuna inicijativa ukrajinskog kluba, crno-beli jedinu šansu imali preko Dijare u 35. minutu

Nastavak na Sportske.net...

Šahtjor - Partizan 4:0 (76')

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2009

Pred dobro ispunjenim tribinama Donbas Arene u Donjecku, Šahtjor u finišu meča vodi sa 4:0 protiv Partizana. Domaći poveli autogolom Marka Lomića posle kornera u 23. minutu, drugi gol postigao Luis Adrijano u 37, a u drugom poluvremenu pogađali Žadson u 54. i Rakicki u 69. minutu. Potpuna inicijativa...

Nastavak na Sportske.net...

Šahtjorovi Brazilci se igrali sa uplašenim crno-belima

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2009

Pred dobro ispunjenim tribinama Donbas Arene u Donjecku, Šahtjor je pokazao da je u svim elementima igre bolji tim od Partizana i lako došao do pobede od 4:1. Domaći poveli autogolom Marka Lomića posle kornera u 23. minutu, drugi gol postigao Luis Adrijano u 37, a u nastavku pogađali Žadson u 54....

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.