Izvor: MozzartSport.com, 07.Maj.2021, 09:58

Sitnice će odlučivati u Laktašima

Igokea dočekuje košarkaše Crvene zvezde u drugom meču polufinalne serije plej-ofa ABA lige

Pre samo par dana Crvena zvezda je tek u poslednjem kvartalu slomila otpor Igokee u dvorani Aleksandar Nikolić i povela u seriji. Još neizvesnije bilo je pre nešto manje od mesec dana, kada je Zvezda takođe slavila u finišu regularnog dela sezone. Sve su to pokazatelji da će i večerašnji duel ovih sastava biti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prilično izjednačen (18.30). Puleni Dejana Radonjića bi da iz Laktaša bukiraju kartu za sedmo finale, dok bi Igosi da vrate seriju u Beograd, na majstoricu.

18.30: (2,70) Igokea (14,5) Crvena zvezda (1,55)

Mučili su se crveno-beli u svojoj dvorani tokom prve polovine aprila protiv sastava Dragana Bajića, ali su izvojevali izuzetno važan trijumf u borbi za prvu poziciju pred doigravanje (69:66). Od tog trenutka ušli su u seriju pobeda, a trijumfalni niz od u regionalnom šampionatu pre samo četiri dana produžen je na sedam utakmica. U prvom meču polufinala Igokea je još jednom pružila sjajan otpor, ali je Zvezda predvođena Džordanom Lojdom i Korijem Voldenom slomila rivala u odlučujućih 10 minuta i tako povela u polufinalnoj seriji (76:61).

Nema sumnje da nas i danas očekuje tvrd i neizvestan meč. Ekipa iz Aleksandrovca je samim plasmanom u plej-of napravila uspeh, ali sigurno da će ostaviti i poslednji atom snage u želji da na svom parketu ostvari trijumf i vrati duel u glavni grad Srbije. Priterani su Igosi uza zid, u situaciji su da moraju da slave, ali su tokom čitave sezone pokazali da umeju da se nose sa pritiskom i najvećim rivalima sa Jadrana.

Sa druge strane, Zvezda je idealno tempirala formu. Posle okončanja sezona u Evroligi iz meča u meč je igrala sve bolje. Dejan Radonjić je na gostovanje poveo sve raspoložive igrače, nema većih problema sa povredama i svakako je njegova ekipa favorit da se već posle druge utakmice plasira u finale. Dokazala je Igokea ove sezone da ima kvalitet, nanela je i težak poraz crveno-belima krajem minule godine (na drugom Radonjićevom debiju u klubu), ali kao i pre par dana i večeras je sve u rukama Crvene zvezde.

Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Lojd i Volden su se izdvojili kao ključni igrači ove sezone, igraju zaista najbolje kada je to najpotrebnije, a treba istaći i sve bolja izdanja centra Lendrija Noka. Početkom nedelje su u ekipi Dragana Bajića zakazali možda i najbolji pojedinci Džeki Karmajkl i Entoni Klemons. Pronašla je Zvezda način da izađe na kraj sa iskusnim centrom, dok je odlični bek bio van ritma, pa je susret okončao sa svega šest poena i indeksom korisnosti jedan.

Predstojeći duel biće 22. za Zvezdu i Igokeu u ABA ligi, crveno-beli vode sa 15:6 u pobedama. Uspešniji su i u Laktašima, gde imaju sedam trijumfa, uz tri poraza.

Da će se u Laktašima voditi velika borba, kao i da će sitnice odlučivati, svestan je i Dejan Radonjić.

"Nova utakmica sa Igokeom, jos jedan težak duel pred nama. Igraćemo treću utakmicu u kratkom vremenskom periodu, i svaka je bila teška i rezultatski važna. Sada se već jako dobro poznajemo i znamo šta mozemo da ocekujemo – dobru čvrstu i disciplinovanu ekipu koja iz utakmice u utakmicu potvrdjuje zašto je pravila ovakve rezultate ove sezone. Očekujem fizički zahtevan mec, a u takvoj utakmici moramo da odigramo vrlo čvrsto, skocentrisano svesni da u ovakvim duelima sitnice prave razliku. Tri dana nije veliki period, ali smo učinili sve da osvežimo ekipu i spremni dočekamo ovu utakmicu 65.zvaničnu u ovoj sezoni".

Dejan Davidovac deli mišljenje svog trenera.

"Još jedan duel sa Igokeom, sada se već jako dobro poznajemo i tu nema nekih tajni. Igraju čvrsto, uz puno discipline na terenu. U takvim okolnostima kada se susrećemo ponovo u razmaku od tri dana,a pre toga smo odigrali još jednu vrlo važnu utakmicu u finišu ligaškog dela, znamo da moramo da držimo visok nivo igre i koncentracije na terenu celu utakmicu jer smo videli u prethodnim mečevima da detalji i sitnice prave razliku. Spremili smo se za ovaj meč i očekujem da odigramo čvrsto kako bi došli do rezultata koji želimo".

Trener Igokee Dragan Bajić je bio samokritičan govoreći o prvoj utakmici.

"Analizirajući prvu mogu da kažem da smo nekih 30 minuta igrali dobru košarku, pružili čvrst otpor Zvezdi, čak i u nekim momentima bili u rezultatskom plusu, ali olako smo ispustili prednost. Ono što me brine je poslednja četvrtina, odnosno pet-šest minuta. Kada je bilo +6 za Zvezdu prestali smo da igramo. Dok smo imali agresivnost i maksimalno poštovali sve što smo se dogovorili, bili smo dobri i konkurentni. Čim smo se povukli i nismo bili dovoljno agresivni Zvezda je znala da iskoristi i kazni".

Ne zadovoljava se plasmanom u polufinale.

"Rekao sam i igračima da sam smiren pred ovu polufinalnu seriju. Nisam imao pritiska, jedino taj adrenalin koji je u meni, hteo sam da prenesem na igrače, i rekao sam im u svlačionici da se retko kad ukaže prilika da igraš polufinale plej-ofa, a ono što sam pokušao da dođe do njihovih glava jeste da ne žele da se zadovolje samim plasmanom, da im ne nestane taj voljni momenat i želja da se bore za ulazak u finale i za trofej. Ponavljam, igrali smo dobro 35 minuta i pružili dobar otpor, međutim ostaje za analizu poslednjih pet minuta".

U prethodnom periodu su Atić, Klemons i Karmajkl imali i problema sa povredama, što Bajić takođe ističe kao jednu od otežavajućih okolnosti, ali se nada dobroj reakciji.

"To nam je sigurno otežava da ovaj tim bude u dobroj formi. Kada nam fali jedan igrač iz rotacije, pojavljuje se problem. To se i osetilo na prvoj utakmici, pokazalo se da možda i nismo u onoj formi u kojoj smo bili tokom većeg dela sezone. Ja kao trener imam želju da seriju vratim u Beograd. Pruža nam se šansa da na domaćem parketu dobijemo Zvezdu. Moramo da budemo maksimalno fokusirani na zadatke koje postavimo sebi i da koncetraci bude na najvišem nivou. Treaba nam više raspoloženih igrača u napadu u odnosu na prvu utakmicu. Nadam se dobroj reakciji, dobroj utakmici i ako nam se ukaže prilika siguran sam da ćemo znati da je iskoristimo i seriju vratimo u Beograd".

U slučaju trijumfa Igokee, potencijalna treća utakmica igrala bi se 11. maja u dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu.

ABA LIGA, POLUFINALE PLEJ-OFA – DRUGA UTAKMICA

Petak

18.30: (2,70) Igokea (14,5) Crvena zvezda (1,55)/u seriji: 0:1/

21.00: (1,80) Mornar (14,5) Budućnost (2,15) /u seriji 0:1/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.